Ο ύποπτος, που άνοιξε πυρ στο ΛΟΑΤΚΙ+ Club Q, κατηγορήθηκε επίσημα για τη δολοφονία πέντε ατόμων στο Κολοράντο Σπρινγκς.

Την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, ο ύποπτος Anderson Lee Aldrich κατηγορήθηκε επισήμως με 305 κατηγορίες, που περιλαμβάνουν φόνο πρώτου βαθμού, επίθεση, απόπειρα φόνου και «έγκλημα με κίνητρο μεροληψίας» (μια άλλη διατύπωση για το «έγκλημα μίσους»). Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ο Aldrich εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας φόρμα φυλακής, καθώς ο εισαγγελέας, Michael Allen, του απήγγειλε τις επίσημες κατηγορίες.

Πέντε άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Club Q στις 19 Νοεμβρίου: οι Ashley Paugh, Daniel Aston, Derrick Rump, Kelly Loving και Raymond Green Vance. Σχεδόν άλλα είκοσι άτομα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Club Q (@clubqcoloradosprings)

Όπως έχει αναφερθεί, ένας βετεράνος του στρατού και μια τρανς γυναίκα κατάφεραν να κρατήσουν τον ένοπλο και να τον χτυπήσουν με το πιστόλι του στο κεφάλι, για να σταματήσουν αυτές τις πράξεις βίας κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η επίσημη χρέωση στον Aldrich για αυτές τις κατηγορίες είναι το πρώτο βήμα, σε μια μακρά νομική διαδικασία, που θα οδηγήσει σε μια προκαταρκτική ακρόαση και μια επακόλουθη δίκη. Δυστυχώς, αυτή η προκαταρκτική ακρόαση έχει οριστεί για τις 22 Φεβρουαρίου 2023, επομένως, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Αυτή η νέα τραγωδία θυμίζει πολύ τον πυροβολισμό στο Pulse του 2016, που αφαίρεσε τις ζωές 49 ανθρώπων στο Ορλάντο της Φλόριντα. Αυτές οι στοχευμένες πράξεις βίας κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας εξακολουθούν να συμβαίνουν στις ΗΠΑ, ενώ υπήρξε ακόμη και μια άνοδος αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορικής το 2022, που προέρχεται από συντηρητικούς πολιτικούς, παράγοντες επιρροής, και προσωπικότητες ειδήσεων.

Η ελπίδα μας είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα του Club Q και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.