Το περασμένο Σάββατο (20/2) στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Κεφαλονιά, ο 23χρονος Κυριάκος Ευαγγελάτος, έκανε «βουτιά» θανάτου στη θάλασσα με το Ι.Χ. του.

Η οικογένειά του κάνει λόγο για αυτοκτονία, καταγγέλλοντας καψόνια και κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος του στο στρατόπεδο που υπηρετούσε στην Πάτρα.

Ο νεαρός έπεσε στη θάλασσα με το αυτοκίνητό του, δεν το εγκατέλειψε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Μετά την κηδεία του νεαρού στον τόπο καταγωγής του, στο Ληξούρι, ο πατέρας του, Μάκης Ευαγγελάτος, δήλωσε στο KefaloniaPress, ότι ο θάνατος του παιδιού του δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε αυτοκτονία λόγω bullying.

“Δυστυχώς, δεν πέθανε από ατύχημα. Ο γιος μου έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο γιος μου έδωσε τέλος στη ζωή του. Τον έστειλα να υπηρετήσει την πατρίδα, όπως την υπηρέτησα κι εγώ. Τον προέτρεπα, γιατί αυτό θεωρούσα ότι ήταν το σωστό, όπως έκανα κι εγώ. Δυστυχώς, όμως, εκεί που πήγε του ασκήθηκε απίστευτη ψυχολογική βία, και από φαντάρους, και από υψηλόβαθμους αξιωματικούς. Ήταν πυροβολητής και υπηρετούσε στην Πάτρα.

Ήταν να παιδί μορφωμένο, πάντα με τον καλό τον λόγο και δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν. Ξέρω ότι ό,τι και να κάνω δε θα τον γυρίσω πίσω, όμως, σας δίνω τον λόγο της τιμής μου, ότι όλοι αυτοί θα πληρώσουν.

Όλοι αυτοί θα πληρώσουν, όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί δε θέλω να θρηνήσουμε άλλα παιδιά, όπως εγώ [θρηνώ] αυτό. Γιατί κανένας γονέας δεν αξίζει αυτό το πράγμα. Η πατρίδα μας δεν αξίζει αυτήν την κατάντια, αυτήν την αρρώστια. Το παιδί δεχόταν έντονη ψυχολογική πίεση από τους ανωτέρους του και τους συναδέλφους του.»