Και η ΝΒΑ κατά των LGBT διακρίσεων στη Β. Καρολίνα

26/03/2016

Από την Βόρεια Καρολίνα σκέφτεται να αποχωρήσει το η διοργάνωση μπάσκετ “All Star Game” λόγω του νέου νόμου που περιθωριοποιεί τα LGBT άτομα.

Το ΝΒΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι εξετάζεται η περίπτωση να πάρει από την πόλη Σάρλοτ το επερχόμενο All Star Weekend, καθώς ο νόμος δίνει δικαιώματα για ρατσιστικές επιθέσεις.

«Το ΝΒΑ είναι αφοσιωμένο στο να δημιουργήσει ένα αποδεκτό από όλους όσους έρχονται στα παιχνίδια περιβάλλον. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για το κατά πόσο ο νέος νόμος της πολιτείας είναι σύμφωνος με την θέση μας περί ισότητας και αλληλοσεβασμού και δεν ξέρουμε τι αντίκτυπο θα έχει στην προσπάθειά μας να διοργανώσουμε σωστά το All Star Game του 2017 στην πόλη της Σάρλοτ», αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΒΑ.

Αν συμβεί αυτό, τότε α μπορεί να χάσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια σε έσοδα.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!