Κατάστημα Χάρι Πότερ βάζει Progress Pride σημαίες στη βιτρίνα του

03/07/2024
από
Ένα κατάστημα Χάρι Πότερ στη Νέα Υόρκη βρίσκεται στο επίκεντρο του διαδικτύου, αφού έβαλε στη βιτρίνα του τη συμπεριληπτική ως προς την τρανς κοινότητα Progress Pride σημαία.

Μια εικόνα του καταστήματος, στο παγκοσμίου φήμης Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης, αναρτήθηκε στο X (πρώην Twitter) με τη λεζάντα: «Το κατάστημα Χάρι Πότερ στη νέα Υόρκη έχει Progress Pride σημαίες στη βιτρίνα».

Η προβολή της Pride σημαίας αντικατοπτρίζει όλες τις πτυχές της κοινότητας και είναι τρανς-συμπεριληπτική, με τα χρώματα επίσης της τρανς σημαίας.

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία έχει μεγάλο διαδικτυακό κοινό, έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο λόγω των έντονα τρανσφοβικών της δηλώσεων. Έχει ειρωνευτεί τη συμπεριληπτική και ουδέτερη ως προς το φύλο γλώσσα, έχει κάνει misgendering σε τρανς άτομα και έχει επικρίνει και την ίδια τους την ύπαρξη.

Πολλοί χρήστες του X αντέδρασαν θετικά στην εκδήλωση αλληλεγγύης που έδειξε το κατάστημα προς την τρανς κοινότητα. Ωστόσο, ένας χρήστης του Χ εξέφρασε την ανησυχία του ότι η απόφαση να υψωθεί η σημαία ήταν «εντελώς επιτελεστική».

«Ο πραγματικός τρόπος για να υποστηρίξουμε τους τρανς ανθρώπους θα ήταν να σταματήσουμε να πουλάμε σκατά εκεί», πρόσθεσε.

Η Ρόουλινγκ αντιμετώπισε για πρώτη φορά επικρίσεις το 2019, όταν τάχθηκε υπέρ της «κριτικής ως προς το φύλο» ακτιβίστριας Maya Forstater, η οποία βρισκόταν τότε σε δικαστική διαμάχη με τον πρώην εργοδότη της, αφού απολύθηκε επειδή εξέφρασε αντί-τρανς σχόλια.
Δες και αυτό!