Καταγγελία για βίαιη τρανσφοβική συμπεριφορά από υπάλληλο γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ

1
1504
φωτογραφία αρχείου
Μήνυση κατά ενός υπαλλήλου γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ κατέθεσε μια τρανς γυναίκα από την Καλλιθέα, λόγω κακοποιητικής συμπεριφοράς που δέχθηκε.

Το περιστατικό συνέβη εχθές το πρωί, όταν η γυναίκα κατευθυνόταν προς το υποκατάστημα της αλυσίδας «Σκλαβενίτης» της περιοχής της.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η ίδια περπατούσε σε έναν πεζόδρομο όταν είδε τον υπάλληλο να τρέχει επιθετικά προς το μέρος της φωνάζοντάς της να βγάλει τα προσωπικά της αντικείμενα από το καρότσι του καταστήματος που η ίδια κρατούσε.

Όπως εξηγεί η ίδια, είχε βρει το καρότσι στον δρόμο και λόγω προβλήματος στη μέση το χρησιμοποιούσε βοηθητικά μέχρι να φτάσει τον κατάστημα. Όταν, ωστόσο, προσπάθησε να το εξηγήσει στον υπάλληλο περισυλλογής της αλυσίδας, εκείνος άρχισε να της επιτίθεται φραστικά («Άκου μωρή καριόλα, τι σου λέω») χρησιμοποιώντας τρανσφοβικές/ομοφοβικές βρισιές («τραβέλι», «πουστάρα» κλπ).

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια, ο υπάλληλος την κλώτσησε ρίχνοντάς την στο δρόμο και παίρνοντάς της το καρότσι. Εκείνη, ωστόσο, κατάφερε να βγάλει φωτογραφίες το αριθμό κυκλοφορίας του εταιρικού βαν που χρησιμοποιούσε ο υπάλληλος. Επιστρέφοντας στο σπίτι επικοινώνησε με το σουπερμάρκετ περιοχής της και ενημερώθηκε ότι το συγκεκριμένο βαν ανήκει σε άλλο κοντινό υποκατάστημα.

Η καταγγέλλουσα αποφάσισε να επισκεφθεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα για να γνωστοποιήσει το περιστατικό, καθώς και τις προθέσεις της να υποβάλλει μήνυση. Εκεί συνομίλησε με τον υπεύθυνο και άλλα δύο άτομα που προσπάθησαν να την καθησυχάσουν ζητώντας συγγνώμη και δικαιολογώντας τον υπάλληλο «που ήταν καινούριος στη δουλειά». Όταν, μάλιστα, επέστρεψε κι αυτός στο κατάστημα έκανε πως δε την θυμόταν. Η ίδια κάλεσε την αστυνομία καταγγέλλοντας το περιστατικό με αποτέλεσμα να οδηγηθούν μαζί με τον κατηγορούμενο και κάποια μέλη του προσωπικού στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί γνωστοποίησε την πρόθεσή της να υποβάλλει την μήνυση, αλλά όπως μας λέει «αποθαρρύνθηκε από να το κάνει». Τελικά, η γυναίκα αποφάσισε να απευθυνθεί στη ΓΑΔΑ και στο τμήμα ρατσιστικής βίας, όπου υπέβαλε την μηνυτήρια αναφορά, αφού όπως τονίζει «είναι σημαντικό ο κόσμος να καταγγέλλει αυτά τα περιστατικά και να μην φοβάται, αφού μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει κάτι».

Την καταγγέλλουσα εκπροσωπεί η δικηγόρος Αγγελική Σουγλέ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όπως πάντα μετά κανείς δε θυμάται τίποτα. Η πολλή μαγκιά θα μας πνίξει .

Comments are closed.