Καταγγελία για σεξουαλική επίθεση στην Ομοσπονδία Mπάσκετ

0
145

Υπάλληλος της ΕΟΚ καταγγέλλει υψηλόβαθμο παράγοντα για απόπειρα βιασμού, αλλά και απανωτά περιστατικά παρενόχλησης της περιόδο 2014-6, σύμφωνα με πληροφορίες, που φαίνεται ότι διέρρευσαν από το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναφέρει ότι η καταγγέλλουσα γνωστοποίησε το θέμα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και αυτή τη στιγμή εξετάζεται η υπόθεση και όλες οι παράμετροί της, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα προωθηθεί στην Εισαγγελία για περαιτέρω ενέργειες της Δικαιοσύνης.

Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες ούτε φυσικά δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα της κοπέλας που καταγγέλλει την επίθεση ή του καταγγελλόμενου.

Αργά το βράδυ, η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση γεμάτη υπονοούμενα για τον ρόλο του υφυπουργείο στη διαρροή της είδησης εν όψει των αρχαιρεσιών της 28ης Μαρτίου, αλλά χωρίς καμία αναφορά στην ουσία.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μπάσκετ έχει ως εξής:

«Λίγο πριν από τις εκλογές, η επιχείρηση ανάδειξης φερόμενης καταγγελίας και ειδικά ο τρόπος αυτής μέσω διαρροών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και υπόννοιες. Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΟΚ θα επιληφθούν άμεσα επί των δημοσιευμάτων με κάθε νόμιμο μέσο. Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Το ελληνικό μπάσκετ, 6ο στον κόσμο και 3ο στην Ευρώπη, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και από τίποτα.»