Καταγγελία για σεξιστική συμπεριφορά από καθηγητή – γιατρό του Πανεπιστημίου Κρήτης

0
663

Για σεξιστικές συμπεριφορές και ρητορεία, που αναπτύσσει μάλιστα σε ώρα μαθήματος, κατηγορεί καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστήμου Κρήτης η Κίνηση ΑΡιστερών Φοιτητών Ιατρικής Κρήτης (ΚΑΡΦΙ).

Όπως καταγγέλλει με ανάρτηση στο facebook η ΚΑΡΦΙ:

“Συνεχίζοντας την παράδοση του από τις ακατάλληλες φωτογραφίες στις διαφάνειες, που μετά από κινητοποιήσεις έβγαλε, τα σχόλια περί νοσηλευτριών (ότι οι άσχημες δουλεύουν ενώ οι όμορφες παντρεύονται γιατρους και δεν δουλεύουν), όπως και το σχόλιο ότι πρέπει ο γιατρός να προσέχει όταν χειρουργεί γόνατα στις γυναίκες για να μπορούν να σκύβουν, σήμερα είπε πως ”αν είσαι γυναίκα και θες να ασχοληθείς με την χειρουργική ατύχησες” και ότι δεν έχει δει ποτέ νευροχειρουργό γυναίκα ο ίδιος. Το αιτιολόγησε ως ότι είναι πολύ δύσκολες ειδικότητες και δεν κάνουν για γυναίκες γιατι δεν τις αντέχουν αλλά και γιατί δεν μπορούν να συνδυάσουν δουλειά και οικογένεια”.

Στην καταγγελία ακόμα αναφέρεται ότι “Κάτι αντίστοιχο είχε ειπωθεί και πέρυσι όταν είπε πως αν είσαι γυναίκα και δεν ξέρεις ανατομία το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ένας καλός γάμος ενώ αν είσαι άντρας χωρίς γνώσεις ανατομίας, ας πάρεις μία εύκολη ειδικότητα όπως η οφθαλμολογία”!

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!