Την καταγγελία σχετικά με τη λεκτική ομοφοβική επίθεση που δέχθηκαν δύο άτομα από ομάδα αστυνομικών στην Πανεπιστημίου, αναδημοσίευσε η σελίδα “Η σιωπή είναι συνενοχή” στο Facebook. 

Σύμφωνα με την καταγγελία τα άτομα δέχτηκαν τα χυδαία σχόλια και τον τραμπουκισμό των αστυνομικών, στην προσπάθεια τους να φτάσουν στον Ευαγγελισμό, μιας και ένας από τους δύο παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού.

Ολόκληρη η καταγγελία

“Φιλοξενώ ένα φίλο ο οποίος παρουσίασε χθες συμπτώματα κορονοϊού τα οποία επιδεινώθηκαν σήμερα κι αποφασίσαμε να πάμε στον ευαγγελισμό για τεστ και εξετάσεις. Στείλαμε φυσικά μήνυμα για μετακίνηση, φορούσαμε μάσκα, γάντια και κουβαλούσαμε το αντισηπτικό στο χέρι.

Στο ύψος της πανεπιστημίου μας σταμάτησαν αστυνομικοί (όχι ματ) κι επειδή ο φίλος μου είναι λίγο θηλυπρεπής (λίγο το μαλλί, το ντύσιμο, το περπάτημα) αμέσως άρχισαν να μας ειρωνεύονται ομοφοβικά «για που το βάλατε κορίτσια;» κι άλλα πιο χυδαία λόγια.
Όταν τους εξήγησα την κατασταση του φίλου μου κι ότι πηγαίνουμε στον ευαγγελισμό συνέχισαν πιο επιθετικά να μας τραμπουκίζουν. «Και που τον κολλήσατε, σε παρτούζα;», «Είστε σίγουροι ότι ειναι κορονοϊός και όχι aids;»..

Περιττό να αναφέρω ότι ήταν και μία γυναίκα αστυνομικός παρούσα στο συμβάν η οποία γελούσε συνεχώς με τα ομοφοβικά αστεία των συναδέλφων της. Ο φίλος μου σε άθλια κατάσταση λόγω της αδυναμίας από την ασθένεια και πανικοβλημένος από τη συμπεριφορά των αστυνομικών έβαλε τα κλάμματα.

Η αντίδραση του αντί να κατευνάσει κάπως την ένταση την πυροδότησε, «οι άντρες δεν κλαίνε ρε», «που τους είδες τους άντρες» απαντούσαν άλλοι και γελούσαν όλοι μαζί φωναχτά.

Το μόνο που πρόλαβα να ψελλίσω πριν μας διώξουν με σπρωξιές να πάμε από εκεί που ήρθαμε ήταν ότι κάθε Έλληνας πολίτης έχει δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, γιατί μας το στερείτε;

«Πάρτε δρόμο αλλιώς θα σας πάμε στο τμήμα και μην ξαναπατήσετε εδώ» και συμπλήρωσε η γυναίκα απευθυνόμενη στους συναδέλφους της «Μην είστε απόλυτοι, μπορούν να έρθουν άφοβα και να παρελάσουν στο πουστροπράιντ» κι αυτό ήταν το τελευταίο σχόλιο που άκουσα καθώς απομακρυνθήκαμε.”

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ωραιααα… Καλά πάμε..
    Αντε τώρα η κυβνα καταργήσει και όλα τα δικαιώματα που αποκτήσαμε επί τσιπρα…
    Πάντως θεωρώ ότι έπρεπε να του απαντήσει κάτι… Βέβαια έτσι όπως έχουν γίνει οι αστυνομικοί μπορεί να σε δείρουν κιολας

Comments are closed.