Την καταγγελία μιας ομοφοβικής επίθεσης στον χώρο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου δημοσίευσε στο Facebook, η ομάδα κατά του σεξισμού και της πατριαρχίας “Fight Back Club”.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, το κείμενο αυτό γράφτηκε από αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος.

Η καταγγελία

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΠΘ

Την Παρασκευή 11/10/2019 συνέβη το εξής συμβάν στον πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ και συγκεκριμένα στο πάρτι που έγινε στα Γρασίδια της Φιλοσοφικής. Στο πάρτι αυτό βρισκόταν μια παρέα φοιτητών, μέσα στην οποία υπήρχαν μέλη της Queer κοινότητας. Χόρευαν στα σκαλιά μπροστά από το κτίριο της Φιλοσοφικής. Κάποια στιγμή ήρθε ένας 30χρονος άντρας κι έκατσε σε ένα σκαλάκι λίγο πιο πέρα από την εν λόγω παρέα. Ο άντρας αυτός καθόταν ακίνητος καρφώνοντας με τα μάτια του ένα 19χρονο αγόρι της παρέας που χόρευε (στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι το αγόρι χόρευε απλώς, δεν έκανε τίποτα άλλο). Ο 30χρονος άντρας πλησίασε το 19χρονο αγόρι με σκοπό να βλάψει την σωματική του ακεραιότητα, τον χτυπούσε με κλωτσιές και μπουνιές κυρίως στο κεφάλι. Τον χτύπησε έως ότου να πέσει κάτω. Ευτυχώς, το 19χρονο αγόρι έπεσε στα σκαλιά χωρίς όμως να τραυματίσει σοβαρά το κεφάλι του. (Η δύναμη με την οποία το χτύπησε ο 30χρονος θα ήταν αρκετή για να κάνει τον οποιοδήποτε να κατρακυλήσει από τις σκάλες και να χτυπήσει σοβαρά). Η παρέα του αγοριού ταραγμένη συγκεντρώθηκε γύρω του να δει αν είναι καλά, και ο 30χρονος κατέβηκε ανενόχλητος, διασχίζοντας τον κόσμο. Η παρέα του αγοριού ζήτησε από τη διοργάνωση του πάρτι να σταματήσει η μουσική και να ενημερωθεί ο κόσμος για αυτό που μόλις έγινε, ωστόσο οι διοργανωτές αφού σταμάτησαν την μουσική για λίγα λεπτά συνέχισαν αμέσως μετά το πάρτι σα να μην συνέβη τίποτα. Στη συνέχεια, μάρτυρες του συμβάντος διαπίστωσαν ότι ο 30χρονος άντρας βρισκόταν ακόμα στο πάρτι και καθόταν σε έναν πάγκο, απολαμβάνοντας το ποτό του. Οι μάρτυρες βρήκαν την ομάδα περιφρούρησης του πάρτι και τους ανέφεραν το περιστατικό, δείχνοντάς τους τον 30χρονο.

Τα μέλη της ομάδας περιφρούρησης αρκέστηκαν στο να συζητάνε μεταξύ τους το συμβάν για πολλή ώρα, μέχρι που ο 30χρονος (συνειδητοποιώντας προφανώς ότι άρχισε να γίνεται ντόρος) αποχώρησε ανενόχλητος. Ακούστηκε ως δικαιολογία ότι το αγόρι “ χούφτωσε ” τον 30χρονο (κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ). Να σημειωθεί εδώ ότι εκδήλωση του πάρτι δεν είχε κάποια υπογραφή. Στο μεταξύ το 19χρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου έκανε ράμματα καθώς επίσης διαπιστώθηκε πως υπέστη κάκωση στον αυχένα. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για δυο ημέρες. .

Το κείμενο αυτό γράφτηκε από αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος, με σκοπό να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Ο πανεπιστημιακός χώρος οφείλει να μην ανέχεται κανενός είδους ομοφοβικής ή σεξιστικής επίθεσης. Παράλληλα, οι ομάδες που κάνουν πάρτι έχουν χρέος να ορίσουν ομάδες περιφρούρησης ικανές και πρόθυμες να προστατεύσουν όλους τους παρευρισκόμενους. Δε νοείται να επιτρέπουμε σε άτομα όπως τον εν λόγω 30χρονο να ασκούνε βία στο κεντρικότερο σημείο του πάρτι και να φεύγουν ανενόχλητοι.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς ακόμα και στην αστυνομία να πήγαιναν οι πιθανότητες θα ήταν υπέρ του, ουκ ολίγες φορές έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου γυναίκες και Λοατκι άτομα καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης και βιασμών και εκείνοι εναποθέτουν το φταίξιμο στα θύματα μάλιστα με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Δυστυχώς, στην σημερινή Ελλάδα καλούμαστε να διαχειριστούμε τέτοια περιστατικά μόνα μας. Οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα εκείνων που μας καταπιέζουν.

  2. Στην εποχή των κινητών και των φωτογραφιών, που τόσο εύκολα βγάζει ο καθένας μας, δεν νοείται να μην έβγαλαν φωτογραφία αυτόν τον 30χρονο και να μην τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία.

Comments are closed.