«Καρκάς αθώος, Δικαιοσύνη ομοφοβική»

0
13

Μία ακόμη συνεδρίαση για τη δίκη του ηθοποιού Γιώργου Καρκά, ολοκληρώθηκε εχθές στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι, ενώ απέναντι από την είσοδο του δικαστικού μεγάρου είχε αναρτηθεί ένα πανό, που έγραφε: «Κάρκας αθώος, Δικαιοσύνη ομοφοβική». 

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ο γιατρός του δημόσιου νοσοκομείου, όπου είχαν φτάσει οι δυο άντρες αμέσως μετά το συμβάν που αναφέρει η δικογραφία.

Σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του κατηγορουμένου γιατί ο γιατρός δεν είχε καταθέσει τίποτα στην ανάκριση για τα περί βιασμού που όπως είπε του είχε αναφέρει ο οδηγός ταξί, ο μάρτυρας απάντησε: «Ήρθα να πω εδώ την αλήθεια, όσα συνέβησαν εκείνη τη στιγμή δεν τα έβγαλα από το κεφάλι μου».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου υπέβαλλε στο δικαστήριο αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης λόγω εορτών το οποίο απερρίφθη, με μέλη του ακροατηρίου να φωνάζουν «αίσχος, ομοφοβία».

H επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 7 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις για τον Γιώργο Καρκά

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!