Καπερνάρος και Ψωμιάδης σε ομοφοβικό παραλήρημα

288
Χθες, σε δύο διαφορετικές εκπομπές και κανάλια, ακούστηκε ένας έντονα ομοφοβικός και κακοποιητικός λόγος: Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος πρότεινε δημοψήφισμα για την ισότητα στον γάμο, και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αποκάλεσε ανώμαλες τις ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες.

Παρευρισκόμενος στη χθεσινή εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ, ο γνωστός ποινικολόγος εξέφρασε διάφορα ομοφοβικά επιχειρήματα, τα οποία ενέπνευσαν οι επίσης ομοφοβικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου.

«Κατά μόνας μπορεί κάποιος να υιοθετήσει ένα παιδί. Ζευγάρι ομόφυλο δεν μπορεί, που προβλέπεται; Από τις 170 τόσες χώρες του πλανήτη, μόνο 31 το έχουν δεχθεί, με πρώτη την Ολλανδία. Η Ελλάδα δεν είναι Ολλανδία», δήλωσε.

Αφού λοιπόν είπε έντονα ότι η Ελλάδα δεν είναι φυσικά Ολλανδία, έκανε την εξαιρετικά ομοφοβική πρόταση: «Είναι φλέγον θέμα δηλαδή σημαντικό που λέει το Σύνταγμα. Γάμος-Τεκνοθεσία: γιατί δεν το βάζουμε σε δημοψήφισμα; Είναι σημαντικό θέμα σε εθνικό επίπεδο. Να γίνει δημοψήφισμα και να μπει το θέμα στη Βουλή και εκεί να επεξεργαστεί».

Δεν σταμάτησε εκεί όμως. Συνέχισε λέγοντας ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια δεν πρέπει να παντρεύονται γιατί έτσι αψηφούν τη φύση αλλά και τις ελληνικές αξίες.

Συγκεκριμένα είπε: «Εκφυλίζονται οι έννοιες όπως τις έχει ορίσει η ανθρώπινη φύση, η ελληνική παράδοση και η ελληνική κοινωνία».

Την ίδια μέρα, στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στο Open, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε κι αυτός μια σειρά από ομοφοβικά σχόλια απευθυνόμενος σε μια γυναίκα που έχει παιδιά με άλλη γυναίκα.

«Ο άντρας δεν είναι ίδιος με τη γυναίκα. Το θέμα είναι ποιος θα θηλάσει τα παιδιά. Η σύζυγος της κυρίας Μαραβέλια έμεινε έγκυος από την κυρία Μαραβέλια;», ρώτησε.

Και ενώ δήλωσε ότι σέβεται την απόφαση της συγκεκριμένης κυρίας, είπε: «Το ανώμαλο εσείς θέλετε να το κάνετε φυσιολογικό. Διαφωνώ ριζικά».

Η «συζήτηση» τελείωσε με την κυρία Μαραβέλια να αποχωρεί από την εκπομπή, αφού πρώτα προσκάλεσε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να γνωρίσει την οικογένειά της.

Ο κακοποιητικός λόγος έχει γίνει πλέον καθημερινότητα στον τηλεοπτικό (και μη) κόσμο, καθώς σχεδόν καθημερινά, εκπομπές φιλοξενούν και αναπαράγουν τέτοιου είδους επικίνδυνες ομοφοβικές δηλώσεις.