Ο Καναδάς θα μπορούσε σύντομα να ανατρέψει τη μερική απαγόρευση αιμοδοσίας για γκέι, bi και κουήρ άνδρες, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Justin Trudeau.

Το Φιλελεύθερο Κόμμα του Καναδά του Trudeau υποσχέθηκε για πρώτη φορά ότι θα καταργήσει την πολιτική των διακρίσεων στην αιμοδοσία, κατά τη διάρκεια της επιτυχούς προεκλογικής του εκστρατείας το 2015, ανέφερε η Global News.

Ωστόσο, η ίδια υπόσχεση δε συμπεριλήφθηκε στην προεκλογική εκστρατεία των Φιλελευθέρων για φέτος.

Ο Trudeau κατηγορεί για την καθυστέρηση τις περικοπές από την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση. Ισχυρίστηκε, ότι η Canadian Blood Services, μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική υπηρεσία αιμοδοσίας, που ενεργεί ως αρχή αίματος του Καναδά, δεν έχει προς το παρόν τα δεδομένα για να λάβει μια τελική απόφαση, αλλά πιστεύει ότι η απαγόρευση θα μπορούσε να αρθεί πολύ σύντομα.

«Έχουμε πει σταθερά από το 2015 ότι η απαγόρευση της αιμοδοσίας, για τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες είναι απαράδεκτη, μεροληπτική και λανθασμένη», είπε ο Trudeau.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ, πολύ ελπιδοφόροι και αναμένουμε από την Canadian Blood Services να ανακοινώσει σύντομα ότι η απαγόρευση θα αρθεί σύντομα. Δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό, και συνεχίζουμε. Είναι κάτι που θα διασφαλίσουμε ότι θα συμβεί.»