Το αστέρι του Queer Eye, Jonathan Van Ness (JVN) εκφώνησε μια ομιλία καταγγέλοντας τη νομοθεσία κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων σε πρόσφατη συγκέντρωση.

Έξω από το Καπιτώλιο της Πολιτείας του Τέξας τη Δευτέρα (20 Μαρτίου), το JVN περιέγραψε την αποτυχία των νομοθετών να προστατεύσουν άτομα με επιβλαβείς νόμους.

Η συγκινητική ομιλία μεταδόθηκε από το Equality Texas.

Κρατώντας μια πινακίδα «Trans is beautiful», το JVN ξεκίνησε λέγοντας: 

«Σε μια εποχή που έχουμε την παιδική φτώχεια στα ύψη όλων των εποχών, έχουμε πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη στο χαμηλότερο σημείο όλων των εποχών, οι άνθρωποι παλεύουν, όπως δεν έχουν αγωνιστεί, ποτέ πριν για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, είμαστε εδώ έξω και συζητάμε για τρανς θέματα για το οποίο αυτά τα νομοθετικά σώματα δεν έχουν ιδέα.»

«Θα πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτά τα βήματα, σε αυτές τις αίθουσες, διαμαρτυρόμενοι και αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματά μας. Αυτή είναι η πρώτη από τις πολλές φορές που θα ακολουθήσουν», πρόσθεσε.

Το JVN μοιράστηκε, επίσης, ότι μεγαλώνοντας του είπαν «μην μιλάς ποτέ για θρησκεία ή πολιτική».

«Καθώς μεγάλωσα, συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι ένα λείψανο της πατριαρχίας για να κρατήσει αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία στη θέση τους», εξήγησε.

«Αυτοί οι άνθρωποι στα δεξιά, δεν φιμώνουν την πίστη τους για να νομοθετήσουν τη ζωή σας».

Επιπλέον, το JVN ενθάρρυνε τους ανθρώπους να «αρχίσουν να μιλούν για το τι πραγματικά συμβαίνει» για να δουν μέσα από τον «καπνό και τους καθρέφτες».

Συνεχίζοντας, το JVN είπε: «Όταν είσαι στο παντοπωλείο, όταν είσαι στην εκκλησία, όταν είσαι στη συναγωγή, όταν ασκείς την πίστη σου, όταν είσαι έξω για να κάνεις οτιδήποτε μίλα για την ύπαρξή σου. Μιλάς για την ανθρωπιά σου. Μην αφήνεις κανέναν να σωπάσει τα πράγματα που κινούν τη ζωή σου είτε είναι η πολιτική, η θρησκεία, η πίστη σου, το πνεύμα σου.

«Σε αγαπώ Τέξας, είμαστε μαζί σε αυτό», κατέληξε το JVN.

Πρόσφατα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παρασυρθεί από ένα κύμα ΛΟΑΤΚΙ+ τρομοκρατίας. Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών παρακολουθεί επί του παρόντος 409 νομοσχέδια κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στις ΗΠΑ.

Το Τέξας έχει απειλήσει να απαγορεύσει τα drag shows, τα δικαιώματα των τρανς παιδιών στα σχολεία, και την πρόσβαση στην PrEP.