Εάν δε γνωρίζατε το άτομο που ακούει στο όνομα Jesse James Keitel μέχρι τώρα, θα το γνωρίσετε πολύ σύντομα.

Jesse James Keitel, non-binary

Ηθοποιός, συγγραφέας και καλλιτέχνιδα (χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες she/they).

Γράφει ιστορία στον χώρο της ΛΟΑΤΚ+ τηλεόρασης, πρωταγωνιστώντας ως Jerrie Kennedy στο νέο crime-drama του ABC Big Sky. Γίνεται το πρώτο non-binary άτομο που πρωταγωνιστεί σε σειρά διατηρώντας τον βασικό ρόλο.

Το νέο αυτό ακολουθεί την πρόσφατη είδηση ότι η Shakina Nayfack έγραψε ιστορία ως το πρώτο τρανς άτομο στην αμερικανική τηλεόραση, όταν πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά Connecting.

Η κίνηση είναι μια τεράστια νίκη για τη non-binary εκπροσώπηση στο σύνολό της, ειδικά επειδή το άτομο Keitel αναπαριστά ένα non-binary άτομο που ασχολείται με τη μουσική και την σεξεργασία.

Η σειρά δημιουργήθηκε από τον David E. Kelley (Big Little Lies) και βασίστηκε στο μυθιστόρημα του C.J. Box του 2013 “The Highway”. Το Big Sky ακολουθεί τους ιδιωτικούς ντετέκτιβ Cassie Dewell (Kylie Bunbury) και Cody Hoyt (Ryan Phillippe), καθώς ενώνουν τις δυνάμεις τους, με την πρώην σύζυγο του Hoyt και πρώην αστυνομικό, Jenny Hoyt (Katheryn Winnick) για να εντοπίσουν έναν δολοφόνο και απαγωγέα στη Μοντάνα.

Το άτομο Keitel, η οποία εμφανίστηκε στο παρελθόν στο Alex Strangelove του 2018 και στην κωμική σειρά Younger, μοιράστηκε εικόνες από τον χαρακτήρα, που υποδύεται στο Instagram. “Είμαι τόσο βαθιά ευγνώμων. Ευχαριστώ” έγραψε.

Σύμφωνα με το The Advocate, δέχτηκε συγχαρητήρια από τα μέλη του cast στο πάρτι της πρεμιέρας του Big Sky.

«Πρώτα απ’ όλα, είναι απίστευτο» , δήλωσε η Kylie Bunbury σε μια πρόποση σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Variety, Angelique Jackson. “Εκπροσωπεί τα non-binary άτομα, και για το ABC, το να το κάνει αυτό, και να έχει ένα άτομο, όπως το Jesse, που είναι απίστευτα ταλαντούχο, νιώθω ότι αυτό αξίζει ένα χειροκρότημα.”

Δείτε το τρέιλερ του Big Sky: