Καθώς η βραβευμένη με Όσκαρ Jamie Lee Curtis συνεχίζει να απολαμβάνει τη μεγάλη της νίκη στα βραβεία Όσκαρ της Κυριακής, θέλει να τιμήσει την οικογένειά της.

Εμφανιζόμενη στο Today on Tuesday, η Curtis είπε στους οικοδεσπότες Hoda Kotb και Savannah Guthrie ότι θα αναφερόταν στο αγαλματίδιό της με το Όσκαρ χρησιμοποιώντας τις ουδέτερες αντωνυμίες “για την υποστήριξη της κόρης μου Ruby”.

Η Curtis, μια μακροχρόνια υποστηρίκτρια των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, μοιράστηκε το 2021 ότι η κόρη της είναι μια τρανς γυναίκα.

Καθώς σήκωνε το χρυσό αγαλματίδιο δίπλα στο πρόσωπό της, ενώ συνομιλούσε μέσω βίντεο με τους Kotb και Guthrie, η Curtis είπε: “Εδώ είναι! Για να υποστηρίξω την κόρη μου Ruby, το βάζω να είναι they/them.”

Η Curtis συνέχισε να λέει ότι «τα πάνε περίφημα, και τακτοποιούνται» σε σχέση με το αγαλματίδιο της. «Στη ζωή μου, δεν πίστευα ποτέ σε ένα εκατομμύριο χρόνια ότι θα ζούσα αυτές τις δύο μέρες και είμαι πολύ συγκινημένη από το όλο θέμα».

Η Curtis κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ για τον δεύτερο ρόλο της ως Deirdre Beaubeirdre στην ταινία Everything Everywhere All at Once την Κυριακή. Η ταινία συνέχισε να είναι ο μεγαλύτερος νικητής της βραδιάς με επτά νίκες, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ταινίας.