Ηθοποιός του Heartstopper ζητά περισσότερη ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπηση

171
Ο Bradley Riches μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπηση στην τηλεόραση, καθώς και για το σημαντικό έργο της ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωσης Just Like Us. 

Ο ανερχόμενος ηθοποιός, τον οποίο μπορείτε να δείτε στη δεύτερη σεζόν της σειράς Heartstopper του Netflix, ζητά περισσότερη ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπηση για να υποστηρίξει το Just Like Us, τη φιλανθρωπική οργάνωση για τους ΛΟΑΤΚΙ+ νέους.

Σε ένα βίντεο, ο Riches εξηγεί πώς, ως γκέι άτομο με αυτισμό, “δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ σε έναν κόσμο που είναι κατάλληλος μόνο για νευροτυπικά άτομα”.

“Νομίζω ότι αυτό οφειλόταν στο ότι δεν κατανοούσα πλήρως τον εαυτό μου, είτε πρόκειται για τη σεξουαλικότητά μου είτε για το ότι είμαι αυτιστικό άτομο. Νομίζω ότι αυτό οφειλόταν επίσης στο ότι δεν έβλεπα τον εαυτό μου να εκπροσωπείται από κάποιον χαρακτήρα. Ποτέ δεν είδα έναν ανοιχτά γκέι, αυτιστικό χαρακτήρα σε οτιδήποτε έχω δει, γεγονός που έκανε την κατανόηση του εαυτού μου ακόμα πιο δύσκολη. Απλώς πίστευα ότι ήμουν παράξενος“.

Ο Riches επαινεί το Just Like Us για το σημαντικό έργο του με τους ΛΟΑΤΚΙ+ νέους, λέγοντας ότι η φιλανθρωπική οργάνωση θα ήταν τόσο βοηθητική για τον ίδιο όταν ήταν νεότερος – καθώς και για τους συνομηλίκους του.

“Θα τους έκανε να με καταλάβουν καλύτερα, και θα έκανε την εποχή μου στο σχολείο λίγο πιο εύκολη”.

Το Just Like Us είναι αξιοσημείωτο για το Πρόγραμμα Πρεσβευτών του, το οποίο εκπαιδεύει ΛΟΑΤΚΙ+ νέους – ηλικίας 18-25 ετών – σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για να βοηθήσουν να σταματήσει ο εκφοβισμός κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και να φέρουν θετική εκπροσώπηση στις τάξεις.

Οι πρεσβευτές αποκτούν επίσης ΛΟΑΤΚΙ+ φίλους, έχουν πρόσβαση σε ΛΟΑΤΚΙ+ μέντορες καριέρας, συμμετέχουν σε ευκαιρίες στα μέσα ενημέρωσης και αποκτούν πρόσβαση σε εργαστήρια δεξιοτήτων – μεταξύ άλλων για την ηγεσία και την ευημερία.

“Το Just Like Us θέλει να φέρει περισσότερη θετική ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπηση σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία. Αυτή τη στιγμή αναζητούν εθελοντές, οπότε αν ανήκετε στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και είστε ηλικίας 18 έως 25 ετών, μη διστάσετε να γίνετε εθελοντές. Είναι ένα πρόγραμμα που αλλάζει τη ζωή σας και δεν θα το μετανιώσετε. Οι ΛΟΑΤΚΙ+ νέοι το χρειάζονται αυτό τώρα περισσότερο από ποτέ, ειδικά τα τρανς άτομα.

Η Laura Mackay, διευθύνουσα σύμβουλος του Just Like Us, επαίνεσε τον σταρ που χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του για να υποστηρίξει τη φιλανθρωπική οργάνωση και την αποστολή της, καθώς και “όλους όσους συμμετέχουν στην επιτυχημένη σειρά Heartstopper, η οποία εκπροσωπεί με τόσο θετικό τρόπο τους ΛΟΑΤΚΙ+ νέους.

“Ομοίως, οι πρεσβευτές μας κάνουν απίστευτη δουλειά φέρνοντας την εκπροσώπηση των ΛΟΑΤ+ στα σχολεία, βοηθώντας τους μαθητές να γνωρίζουν ότι το να είσαι ΛΟΑΤ+ είναι κάτι που πρέπει να γιορτάζεις. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους τους ΛΟΑΤ+ νέους από 18 έως 25 ετών να εγγραφούν στο Πρόγραμμα Πρεσβευτών μας και να επωφεληθούν από όλες τις ευκαιρίες που προσφέρονται, παίζοντας παράλληλα ένα ρόλο στη διακοπή του εκφοβισμού κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στα σχολεία”.