Ιταλικό αθλητικό περιοδικό αναρωτιέται: “Ποιος φοβάται ένα φιλί;”

21/07/2015

Στιγμιότυπο 2015-07-21, 5.02.06 μ.μ.Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του ιταλικού περιοδικού SportWeek να κάνει εξώφυλλο ένα gay ζευγάρι αθλητών που φιλιέται.

Πρόκειται για τους Giacomo and Stefano, δύο παίχτες του ράγκμπι που πέρα από συναθλητές αποτελούν και ζευγάρι στη ζωή. Το συγκεκριμένο εξώφυλλο συνοδεύεται από το ερώτημα “Ποιος φοβάται ένα φιλί;” και έχει ως στόχο – σύμφωνα με το περιοδικό- να σπάσει το τελευταίο ταμπού στον κόσμο του αθλητισμού, μεταφέροντας το μήνυμα της ισότητας.

Μετά από τη δημοσίευσή του πάντως, αρκετοί ήταν αυτοί που τοποθετήθηκαν αρνητικά απέναντι στην απόφαση του περιοδικού.

“Είναι κάτι πραγματικά σιχαμερό”

Πείτε μου πως να το εξηγήσω στον πεντάχρονο γιο μου”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!