Ισότητα στον γάμο: Μήνυμα Κασσελάκη προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024
από
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης καλεί τους βουλευτές του κόμματος να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Σε μήνυμα που έστειλε στους βουλευτές, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογραμμίζει ότι αν και το νομοσχέδιο είναι «ατελές», «πηγαίνει την κοινωνία ένα μεγάλο βήμα μπροστά», προτρέποντάς τους έτσι να δώσουν το παρόν και να το υπερψηφίσουν.

«Σήμερα ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο που είναι ατελές μεν, πηγαίνει όμως την κοινωνία μας ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Ένα νομοσχέδιο που, χωρίς το σύμφωνο συμβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς τους αγώνες μας για ορατότητα, δε θα είχε έρθει ποτέ.

«Σκεφτείτε όλους τους συνανθρώπους σας που το νομοσχέδιο αυτό τους αφορά προσωπικά σαν αδέρφια σας, σαν παιδιά σας. Έχουν -έχουμε- δικαίωμα. Είμαστε πολίτες. Είμαστε κομμάτι ισότιμο της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει στο μήνυμα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συνεχίζει λέγοντας στους βουλευτές να πουν ένα δυνατό «ναι περηφάνιας, αξιοπρέπειας, συμπερίληψης».

«Η καταψήφιση είναι για την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Η αποχή είναι για τους Βορίδηδες αυτού του τόπου. Μας χωρίζει ηθική και αξιακή άβυσσος από αυτούς. Σας καλώ σήμερα στη Βουλή να πείτε ένα δυνατό “ναι” περηφάνιας, αξιοπρέπειας, συμπερίληψης.

«Αν όχι ο ΣΥΡΙΖΑ των δικαιωμάτων, τότε ποιος; Αν όχι εμείς οι προοδευτικοί άνθρωποι αυτού του τόπου, τότε ποιοι;», αναφέρει συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Εκτός από το μήνυμα, χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανό να απέχουν οι: Παύλο Πολάκη, Νίνα Κασιμάτη, Αθηνά Λίνου, Μίλτο Ζαμπάρα και Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο.
Δες και αυτό!