Ιρλανδία: Ισόβια κάθειρξη σε άνδρα για τις δολοφονίες δύο γκέι ατόμων

25/10/2023
από
Ένας 23χρονος άνδρας φυλακίστηκε για τη δολοφονία δύο γκέι ανδρών και την επίθεση σε έναν τρίτο, τους οποίους γνώρισε σε γκέι εφαρμογή γνωριμιών, σε μια κομητεία της Ιρλανδίας.

Ο Yousef Palani δολοφόνησε τον Aidan Moffitt, 41 ετών, και τον Michael Snee, 58 ετών, και επιτέθηκε σοβαρά σε έναν τρίτο άνδρα τον Απρίλιο του 2022.

Τη Δευτέρα (23 Οκτωβρίου), ο Palani ομολόγησε στο Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο, με τη δικαστή Mary Ellen Ring να του επιβάλλει ισόβια για κάθε κατηγορία φόνου και επιπλέον 20 χρόνια για την επίθεση στον Anthony Burke.

Τα στοιχεία δείχνουν, όπως αναφέρουν οι Irish Times, ότι ο Palani χρησιμοποίησε μια εφαρμογή γνωριμιών για γκέι άνδρες για να βρει τα θύματά του. Κυρίως, αναζητούσε γκέι Ιρλανδούς άνδρες που ζούσαν μόνοι τους. Όταν πήγαινε σπίτι τους, τους έδενε, μετά τους μαχαίρωνε μέχρι θανάτου, και στη συνέχεια ακρωτηρίαζε τα σώματά τους.

Ο Burke, στη δήλωσή του, είπε: «Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι επρόκειτο να συναντήσω έναν δειλό και ένα τέρας [που] θα κατέστρεφε τη ζωή μου. Η καρδιά μου βρίσκεται στις οικογένειες του Aidan και του Michael».

Ο Burke θυμήθηκε ότι ο Palani «έχωσε» ένα μαχαίρι στο μάτι του και δήλωσε ότι ως συνέπεια, υπέφερε από αϋπνία, αυξημένο άγχος και άσχημη διάθεση.

Οι ποινές θα εκτελεστούν ταυτόχρονα, με τη δικαστή Ring να καταδικάζει τον Palani για τη διάπραξη «ανείπωτης βίας» εναντίον τριών αθώων ανδρών.

Η Ring δήλωσε ότι οι άνδρες ήταν «αγαπητά και πολύτιμα» μέλη των κοινοτήτων τους και δεν είχαν «τίποτα για το οποίο να ντρέπονται», προσθέτοντας ότι «μόνο ένα άτομο θα έπρεπε να ντρέπεται σε αυτό το δικαστήριο».

Οι αρχές λένε ότι ο Palani θα συνέχιζε να σκοτώνει γκέι άνδρες αν δεν είχε συλληφθεί το πρωί της 13ης Απριλίου. Σύμφωνα με τον ντεντέκτιβ, ο δολοφόνος στόχευε γκέι άνδρες λόγω «εχθρότητας και προκαταλήψεων». Επίσης, όπως φαίνεται, τα εγκληματολογικά στοιχεία δείχνουν ότι είχε σεξουαλική δραστηριότητα με τουλάχιστον ένα θύμα.

Μετά από αυτά τα σκληρά εγκλήματα μίσους, η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της κομητείας (Sligo) έχει μείνει σοκαρισμένη, καθώς τα άτομα ανησυχούν για μελλοντικές επιθέσεις, ακόμα κι αν ο συγκεκριμένος δράστης βρίσκεται στη φυλακή.
Δες και αυτό!