Το My Checkpoint σε μία πρόσφατη άκρως χρήσιμη ανάρτησή του στα social media, ενημερώνει για το εμβόλιο του HPV, που πολλά άτομα δε γνωρίζουν ότι το δικαιούνται και μάλιστα δωρεάν.

Η ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

#ΗPV και #δωρεάν #εμβολιασμός σε gay άνδρες ≤ 26 ετών.

Οι άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εκτεθούν στον ιό HPV σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους άνδρες.

Μεγάλο ποσοστό καρκίνων στο στόμα, στο φάρυγγα, στον πρωκτό και στο πέος σχετίζονται με τον HPV. Για το λόγο αυτό η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού και η συστηματική εξέταση (δευτερογενής πρόληψη) όπου είναι εφικτή (π.χ. πρωκτός), μπορούν να προφυλάξουν την υγεία σου.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές, κατά την επίσκεψη σας στις δομές μας, που μας παραθέτετε την άρνηση ορισμένων επαγγελματιών υγείας να σας κάνουν δωρεάν το εμβόλιο για τον HPV.

Αυτό συμβαίνει πολλές φορές γιατί δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση.

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, που επιβεβαιώνουν πως δικαιούστε το εμβόλιο, δωρεάν.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του EACS (European Aids Clinical Society, 26 October 2017), ο εμβολιασμός έναντι του HPV συστήνεται για τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες (ΑΣΑ) έως 40 ετών, ενώ στην Ελλάδα, βάσει του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού, υπάρχει πλήρης αποζημίωση για τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες ηλικίας 18-26 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για εκτύπωση του αρχείου από το Υπουργείο Υγείας, πατήστε εδώ: Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων .