ΗΠΑ: Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας σημειώνει αύξηση της βίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

0
41
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) στις ΗΠΑ, προειδοποιεί ότι η βία κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αυξάνεται, καθώς ο Μήνας Υπερηφάνειας πλησιάζει.

Σύμφωνα με το PinkNews, σε ένα υπόμνημα που εστάλη στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις 11 Μαΐου, το DHS αναφέρει ότι οι απειλές για επιθέσεις από εγχώριους εξτρεμιστές και εγκλήματα μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο. Λέει ότι η αύξηση των απειλών θα μπορούσε να οδηγήσει σε πραγματική βία και ότι μεγαλύτερες εκδηλώσεις – όπως οι εορτασμοί Υπερηφάνειας και οι χώροι υγειονομικής περίθαλψης – θα μπορούσαν να δεχθούν επιθέσεις.

Οι αναλυτές της DHS παραθέτουν τις συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πανηγύριζαν για τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Νάσβιλ, όπου ένας πρώην μαθητής χριστιανικού σχολείου επέστρεψε στο σχολείο του και σκότωσε έξι ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.

«Τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν δράσεις που συνδέονται με εκδηλώσεις με θέμα το drag, την περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο και τα ΛΟΑΤΚΙ+ προγράμματα σπουδών στα σχολεία», αναφέρει το υπόμνημα. «Οι επιθέσεις υψηλού προφίλ εναντίον σχολείων και ιδρυμάτων που βασίζονται στην πίστη, όπως οι πρόσφατοι πυροβολισμοί στο Νάσβιλ, έχουν ιστορικά χρησιμεύσει ως έμπνευση για άτομα να διεξάγουν επιθέσεις αντιγραφής».

Το υπόμνημα έρχεται μετά την κατάθεση εκατοντάδων νομοσχεδίων από τους Ρεπουμπλικάνους στα πολιτειακά νομοθετικά σώματα σε όλη τη χώρα φέτος, τα οποία επιτίθενται στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, ιδιαίτερα στα δικαιώματα των τρανς παιδιών. Μεγάλο μέρος της ρητορικής που χρησιμοποιήθηκε για την υποστήριξη των νομοσχεδίων περιέγραφε τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ως απειλές για τις γυναίκες και τα παιδιά και ως επιθετικούς αποκλίνοντες των οποίων η ύπαρξη δεν είναι νόμιμη και πρέπει να τερματιστεί.

Οι ειδήμονες της Δεξιάς ζήτησαν ανοιχτά την εξάλειψη των τρανς ατόμων και είπαν ότι οι βίαιες επιθέσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων είναι δικαιολογημένες, ενώ οι λευκοί εθνικιστές και οι νεοναζί που διαμαρτύρονται για τα παιδιά και τους γονείς τους που πηγαίνουν σε φιλικές προς την οικογένεια drag εκδηλώσεις έχει γίνει κοινός τόπος.

Πέρυσι παρατηρήθηκε αύξηση των επιθέσεων σε εκδηλώσεις Υπερηφάνειας. Μελέτη του The Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED) διαπίστωσε ότι τα περιστατικά πολιτικής βίας με στόχο την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα μέχρι τον Ιούλιο του 2022 είχαν ήδη ξεπεράσει τον συνολικό αριθμό των επιθέσεων που αναφέρθηκαν το 2021. Διαπίστωσε επίσης ότι οι διαδηλώσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων αυξάνονται σταδιακά από το 2020.

Επιπλέον, δύο πολιτείες – το Τενεσί και η Φλόριντα – ψήφισαν νόμους που απαγορεύουν τα δημόσια drag shows, με αποτέλεσμα αρκετές πόλεις να τερματίσουν είτε μέρος είτε το σύνολο των εορτασμών Υπερηφάνειας.