ΗΠΑ: Σύλληψη τριών ανδρών για άγριο έγκλημα μίσους

68
Τρεις άνδρες κατηγορούνται για τον εκ προμελέτης φόνο ενός γκέι άνδρα, του 30χρονου Bernardo Pantaleon.

Το πτώμα του 30χρονου βρέθηκε σε ένα πάρκο στο Φοίνιξ της Αριζόνα στις 26 Νοεμβρίου. Πέθανε μετά από πολλαπλούς πυροβολισμούς, και στη συνέχεια οι άνδρες ακρωτηρίασαν με μαχαίρι το σώμα του.

Η οικογένεια του Pantaleon δήλωσε στο τοπικό κανάλι CBS, ότι το πτώμα του ήταν τόσο άσχημα χτυπημένο και βασανισμένο που οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να μην δουν το πτώμα. Οι οικείοι πιστεύουν ότι ο Pantaleon έπεσε θύμα στοχευμένου εγκλήματος μίσους επειδή ήταν γκέι.

Λίγες μέρες μετά την ανακάλυψη του πτώματός του, κάποιοι συγγενείς του Pantaleon έλαβαν φωτογραφίες με το ακρωτηριασμένο σώμα του.

Σε μια φωτογραφία, ένας άνδρας φαινόταν να κάνει χειρονομίες προς την κάμερα. Τουλάχιστον μία από αυτές τις φωτογραφίες αναρτήθηκε και στο Instagram.

Μέσω αυτών των φωτογραφιών, οι αρχές μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τους υπόπτους και να καταλάβουν ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη.

Η αστυνομία βρήκε επίσης μηνύματα μεταξύ των υπόπτων που συζητούσαν τη δολοφονία.

Επίσης, βρέθηκαν αρκετές αναρτήσεις στα social media στις οποίες περιλαμβάνονταν υποτιμητικά σχόλια για τη σεξουαλική ταυτότητα του Pantaleon και για το πώς η ομοφυλοφιλία δεν επιτρέπεται σε ορισμένα μέρη του Φοίνιξ.

Μετά από περαιτέρω έρευνα, τρεις άνδρες συνελήφθησαν την Κυριακή (3 Δεκεμβρίου) σε σχέση με τη δολοφονία.

Οι τρεις ύποπτοι ταυτοποιήθηκαν ως Jose Rodriguez, 20 ετών, Leonardo Santiago, 21 ετών, και Manual Carrasco-Calderon, 21 ετών.

Και οι τρεις φέρονται να έχουν ομολογήσει τη συμμετοχή τους στη δολοφονία του Pantaleon και ο καθένας αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης πρώτου βαθμού.

Ο Santiago, ο φερόμενος ως δράστης, και ο Carrasco-Calderon, αντιμετωπίζουν επίσης κακουργηματική κατηγορία για έγκλημα κατά του νεκρού.

Οι τρεις άνδρες κρατούνται με εγγύηση που κυμαίνεται από 500.000 έως 2 εκατομμύρια δολάρια.

Παρόλο που η Αριζόνα δεν έχει ξεχωριστό νόμο για τα εγκλήματα μίσους, οι ποινές των υπόπτων θα μπορούσαν να αυξηθούν σημαντικά, αν ο δικαστής ή οι ένορκοι κρίνουν ότι το συμβάν ήταν έγκλημα μίσους με κίνητρο τον σεξουαλικό προσανατολισμό του Pantaleon.