Ήταν μια μεγάλη βραδιά για τα ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτικά πρόσωπα, κατά τις φετινές ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ. Με πολλά διακυβεύματα στο τρέχον πολιτικό κλίμα, οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα ψήφισαν και ύψωσαν τη φωνή τους, γι’ αυτό που θέλουν να δουν να αλλάζει, και για το ποιο άτομο θέλουν να δουν οδηγεί τα πράγματα. — και αυτό περιλαμβάνει και κάποια κουήρ υποψήφια άτομα. 

Maura Healy

Maura Healy
Maura Healy

Η Maura Healy έγινε η πρώτη λεσβία κυβερνήτης στην ιστορία των ΗΠΑ. Η Δημοκρατική πολιτικός από τη Μασαχουσέτη έγινε η πρώτη λεσβία κυβερνήτης στις ΗΠΑ, μετά τη νίκη της κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων προεδρικών εκλογών του 2022.


Jared Polis

Jared Polis
Jared Polis

Ο Jared Polis επανεξελέγη κυβερνήτης του Κολοράντο. Ο Δημοκρατικός πολιτικός έγραψε ιστορία, όταν εξελέγη κυβερνήτης του Κολοράντο το 2018, καθιστώντας τον ως τον πρώτο γκέι πολιτικό, που εκλέγεται κυβερνήτης οποιασδήποτε πολιτείας των ΗΠΑ. Τώρα, είναι επίσης ο πρώτος γκέι άνδρας που επανεκλέγεται στον ίδιο ρόλο.


James Roesener

James Roesener
James Roesener

Ο James Roesener έγινε ο πρώτος τρανς άνδρας που εξελέγη στο νομοθετικό σώμα των ΗΠΑ. Ο πολιτικός με έδρα το Νιου Χάμσαϊρ είναι ένας από τους μόλις έξι τρανς άνδρες σε εκλεγμένα αξιώματα σε ολόκληρη τη χώρα, κερδίζοντας την έδρα για την 22η Περιφέρεια της πολιτείας, Τμήμα 8.


Robert Garcia

Robert Garcia
Robert Garcia

Ο Robert Garcia είναι ο πρώτος γκέι μετανάστης που εκλέγεται στο Κογκρέσο. Ο Garcia, ο οποίος υπηρετεί ως δήμαρχος του Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια από το 2014, κέρδισε τον αγώνα για την έδρα των Ηνωμένων Πολιτειών στην 42η Περιφέρεια του Κογκρέσου της πολιτείας. Γεννήθηκε στο Περού και μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε ηλικία 5 ετών.


Becca Balint

Becca Balint
Becca Balint

Η Becca Balint γίνεται η πρώτη γυναίκα του Βερμόντ και η πρώτη ΛΟΑΤΚΙ+ εκπρόσωπος στο Κογκρέσο. Λεσβία και Δημοκρατικός, η Balint κέρδισε την κούρσα για τη μοναδική έδρα της Βουλής των ΗΠΑ στο Βερμόντ (η οποία έμεινε ανοιχτή, όταν ο Δημοκρατικός νυν πρόεδρος, Peter Welch, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τη Γερουσία) με περισσότερο από το 60%των ψήφων.


ΗΠΑ: Δύο υποψήφιες θα μπορούσαν να είναι οι πρώτες λεσβίες κυβερνήτισσες

ΗΠΑ: Διαφήμιση της GLAAD υπενθυμίζει τι διακυβεύεται στις ενδιάμεσες εκλογές

Στασίδι στο ακροδεξιό Fox News έπιασε από χτες η Caitlyn Jenner: «Είμαι τρανς, αλλά όχι τρανς ακτιβίστρια»