ΗΠΑ: Non-binary παιδί πέθανε μετά από επίθεση που δέχτηκε σε σχολείο

21/02/2024
από
Στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, ένα non-binary έφηβο φέρεται να έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση που δέχτηκε σε τουαλέτα λυκείου – το οποίο δεν κάλεσε ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο KJRH, το 16χρονο παιδί που φοιτούσε στο λύκειο του Owasso, φέρεται να δέχτηκε επίθεση στις 7 Φεβρουαρίου ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα των κοριτσιών του σχολείου.

Η Sue Benedict, μητέρα του Nex, δήλωσε στο Independent ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από τρία μεγαλύτερα κορίτσια, τα οποία επιτέθηκαν επίσης και σε ένα άλλο τρανς παιδί σε τουαλέτα του campus. Ισχυρίστηκε ότι τα κορίτσια έριξαν το Nex στο πάτωμα, και στη συνέχεια χτύπησαν το κεφάλι του.

Το Nex υπέστη τραυματισμούς στο κεφάλι μετά από «σωματική διαμάχη» που έλαβε χώρα, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Owasso. Σε δήλωση που δόθηκε στο The Cut, εκπρόσωπος των δημόσιων σχολείων του Owasso δήλωσε ότι οι μαθητές βρίσκονταν στην τουαλέτα για περίπου δύο λεπτά πριν ο καυγάς διαλυθεί από άλλα παιδιά και έναν υπάλληλο.

Οι εμπλεκόμενοι μαθητές οδηγήθηκαν στη συνέχεια στα γραφεία του υποδιευθυντή και της νοσοκόμας, όπου λήφθηκαν καταθέσεις. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι σχολικοί υπάλληλοι αποφάσισαν ότι δεν ήταν απαραίτητο να καλέσουν ασθενοφόρο σύμφωνα με το πρωτόκολλο της περιφέρειας, αλλά συνέστησαν να μεταφερθεί το ένα παιδί στο νοσοκομείο για πρόσθετη φροντίδα. Δεν κατονόμασαν το όνομα του μαθητή.

Όταν η Benedict έφτασε στο σχολείο, είπε ότι είδε το Nex με μώλωπες σε όλο το πρόσωπό του και με γρατζουνιές στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Ισχυρίστηκε ότι το σχολείο δεν κάλεσε την αστυνομία, ούτε ασθενοφόρο για το παιδί. Το σχολείο απέβαλε το Nex για δύο εβδομάδες, όπως ισχυρίστηκε η Benedict.

Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος του Owasso, Dan Yancey, δήλωσε ότι οι αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό μόνο όταν η Benedict μετέφερε το Nex στο Bailey Medical Center στο Owasso αργότερα την ίδια ημέρα. Μίλησαν με έναν σχολικό αστυνομικό και μετά απαλλάχθηκαν.

Στις 8 Φεβρουαρίου, η Benedict ετοιμαζόταν να φύγει για ένα ραντεβού, όταν, όπως είπε, το Νex κατέρρευσε στο σαλόνι. Η μητέρα κάλεσε ασθενοφόρο για το έφηβο παιδί, αλλά μέχρι να έρθει, το Nex είχε ήδη σταματήσει να αναπνέει. Δυστυχώς, κηρύχθηκε νεκρό το ίδιο βράδυ στο νοσοκομείο.

Το αστυνομικό τμήμα του Owasso εξέδωσε ανακοίνωση στο Facebook στις 20 Φεβρουαρίου σχετικά με τη συνεχιζόμενη έρευνα, γράφοντας: «Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος ανησυχεί για το περιστατικό αυτό και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε όλους ότι το συμβάν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και ερευνάται διεξοδικά.

«Οι ντετέκτιβ έχουν, έχουν και θα πάρουν συνεντεύξεις από το προσωπικό και τους μαθητές του σχολείου κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων και με τη σειρά τους θα υποβάλουν την έρευνά μας στο γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Tulsa για να εξεταστεί».

Συνέχισαν εξηγώντας ότι η τελική αιτία και ο τρόπος θανάτου του μαθητή θα καθοριστούν από το γραφείο του ιατροδικαστή της Πολιτείας.

«Το Αστυνομικό Τμήμα του Owasso εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, τους φίλους, τους συμφοιτητές και τους αγαπημένους του νεκρού παιδιού και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακαλύψουμε την αλήθεια», κατέληξαν.

Ο εκπρόσωπος του σχολείου δήλωσε στο The Cut: «Η απώλεια ενός παιδιού, μέλους της οικογένειας Ram και της κοινότητας του Owasso, είναι συγκλονιστική.

«Αναγνωρίζουμε τον αντίκτυπο που είχε αυτό το γεγονός σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα και είναι προτεραιότητά μας να καλλιεργήσουμε ένα περιβάλλον όπου όλοι θα αισθάνονται ότι ακούγονται, υποστηρίζονται και είναι ασφαλείς».

Στις 20 Φεβρουαρίου, η Benedict δημοσίευσε ένα GoFundMe μετά το θάνατο του παιδιού της, στο οποίο γράφει: «Αυτή τη στιγμή είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη. Δεν περιμέναμε τέτοια αγάπη από όλους. Λυπούμαστε που δεν χρησιμοποιούσαμε το όνομά του και ως γονείς ακόμα μαθαίναμε τους σωστούς τύπους. Παρακαλώ μην μας κρίνετε όπως κρίθηκε το Nex, παρακαλώ μην μας εκφοβίζετε για την άγνοιά μας στο θέμα. Το Nex μας σεβάστηκε και εν μέσω του πένθους μας λυπούμαστε που το παραβλέψαμε.

«Έχασα το παιδί μου, η ταφόπλακα θα έχει το όνομα της επιλογής του. Τα υπόλοιπα χρήματα θα πάνε σε άλλα παιδιά που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους να είναι αυτό που αισθάνονται ότι είναι, στο όνομα του Nex Benedict».

Σύμφωνα με το PinkNews, το Nex βίωνε σχολικό εκφοβισμό από τις αρχές του 2023, μήνες πριν ο κυβερνήτης της Πολιτείας Kevin Stitt, υπογράψει ένα αντί-τρανς νομοσχέδιο σε νόμο, ο οποίος περιορίζει την πρόσβαση των τρανς ατόμων στις τουαλέτες. Η ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση Freedom Oklahoma χαρακτήρισε τον θάνατο του Nex «έγκλημα μίσους», σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα της, σημειώνοντας τη «ρητορική μίσους που εκφράζεται από τους ηγέτες της πολιτείας μας».
Δες και αυτό!