Μια μαθήτρια λυκείου στη Τζόρτζια καταγγέλλει ότι αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το χριστιανικό σχολείο της, αφού πήγε στον χορό αποφοίτησης με τον τρανς φίλο της, λίγες εβδομάδες πριν από την αποφοίτηση.
Η Emily Wright, μαθήτρια στο North Cobb Christian School κοντά στην Ατλάντα, πήγε στον χορό του σχολείου στις 21 Μαρτίου.
Η Wright έφερε ως συνοδό της στον χορό τον τρανς φίλο της, ο οποίος δεν φοιτά στο σχολείο. Ο χορός πραγματοποιήθηκε εκτός σχολείου και η μητέρα της, Tricia, έδωσε την άδεια υπογράφοντας ένα έντυπο για να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.
Σύμφωνα με τη μητέρα της, ο μόνος περιορισμός που σημειώθηκε στο υπογεγραμμένο έντυπο ήταν η ηλικία του καλεσμένου ατόμου.
Ωστόσο, δέκα ημέρες μετά την εκδήλωση, η Emily κλήθηκε στο γραφείο του διευθυντή, με τη μητέρα της να καταγγέλλει ότι έλαβε τηλεφώνημα από τον διευθυντή που την ενημέρωνε ότι η κόρη της θα αποβληθεί.
Οι γονείς της Emily έγραψαν στον διευθυντή του σχολείου κάνοντας λόγο για «διάκριση».
«Το σχολείο επέλεξε να διώξει μια τελειόφοιτη μαθήτρια μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν από την αποφοίτηση, απλά και μόνο επειδή η Emily ήταν συμπεριληπτική και ευγενική», αναφέρεται στην επιστολή, όπως αναφέρει το Atlanta News First.
Την προηγούμενη χρονιά εκατοντάδες νεαρά τρανς άτομα γιόρτασαν τον πρώτο «τρανς χορό» στις ΗΠΑ. Η εκδήλωση προγραμματίστηκε σε συνεργασία με την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), αφού μια τρανς μαθήτρια από το Μισισιπή αναγκάστηκε να χάσει την αποφοίτησή της, αφού της είπαν να ντυθεί «σαν αγόρι».