ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Μετανάστευσης προσθέτει μια τρίτη επιλογή στην κατηγορία του φύλου

03/04/2024
από
Οι Υπηρεσίες Υπηκοότητας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ (USCIS) ανακοίνωσαν μια σημαντική κίνηση για τη διευκόλυνση των gender-nonconforming ατόμων στη διαδικασία υποβολής αίτησης για πολιτογράφηση.

Το νέο έντυπο θα περιλαμβάνει την επιλογή X, μια τρίτη επιλογή σε σχέση με το φύλο, ώστε να δηλώνεται ως μια «άλλη ταυτότητα φύλου». Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει άλλες επιλογές που είναι διαθέσιμες στα τρανς άτομα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του δείκτη Χ στα αμερικανικά διαβατήρια.

Άλλες χώρες, όπως το Πακιστάν και το Μεξικό, προσφέρουν επίσης μια επιλογή πέρα από το έμφυλο δίπολο στα διαβατήρια. Το επικαιροποιημένο έντυπο θα εκσυγχρονίσει την υπηρεσία ώστε να διευκολύνει την αντιστοίχιση εγγράφων αιτούντων από χώρες που περιλαμβάνουν ήδη τον δείκτη.

«Ιστορικά, τα έντυπα και τα έγγραφα της USCIS παρείχαν μόνο δύο επιλογές: Αρσενικό (Α) και Θηλυκό (Θ). Αυτό έχει δημιουργήσει σημαντικά εμπόδια για άτομα που δεν προσδιορίζονται με καμία από αυτές τις δύο επιλογές», γράφει η υπηρεσία σε μια ανακοίνωση για το ανανεωμένο έντυπο.

«Ο περιορισμός των αιτούντων παροχές σε δύο επιλογές φύλου δημιουργεί επίσης διοικητικές προκλήσεις για την USCIS όταν λαμβάνουμε πιστοποιητικά γέννησης ή άλλα επίσημα κυβερνητικά έγγραφα με φύλο διαφορετικό από Α ή Θ. Η προσθήκη μιας τρίτης επιλογής φύλου συμβάλλει στη διασφάλιση της ακρίβειας των ασφαλών εγγράφων ταυτότητας και των βιογραφικών δεδομένων και βοηθά τόσο τους εξωτερικούς ενδιαφερόμενους όσο και τα άτομα που αιτούνται παροχές μετανάστευσης».

Η USCIS σημείωσε ότι η αλλαγή ισχύει μόνο για το έντυπο N-400, την αίτηση πολιτογράφησης, μέχρι να υπάρξει χρόνος επεξεργασίας των πολυάριθμων εντύπων και αιτήσεων που απαιτούνται από την υπηρεσία. Θα είναι το πρώτο έντυπο που θα περιλαμβάνει τον δείκτη φύλου Χ, αλλά ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη αναθεωρήσεις σε άλλα έντυπα.

Η υπηρεσία πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της: «Η αναθεώρηση αυτή συνάδει με τις προσπάθειες για την άρση των φραγμών στο μεταναστευτικό σύστημα και τη μείωση των αδικαιολόγητων επιβαρύνσεων στην πρόσβαση σε μεταναστευτικά οφέλη, διατηρώντας παράλληλα τις διαδικασίες επαλήθευσης της ταυτότητας και πρόληψης της απάτης».
Δες και αυτό!