ΗΠΑ: Γερουσιαστής υπόσχεται να προστατέψει τα τρανς παιδιά

09/04/2024
από
Ο πρώτος ανοιχτά γκέι γερουσιαστής της Νεμπράσκα έδωσε μια συγκινητική ομιλία για την υποστήριξη των τρανς παιδιών στην πολιτεία αλλά και σε όλες τις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της νομοθετικής συνεδρίασης της Παρασκευής, ο γερουσιαστής John Fredrickson είπε στους κατοίκους της Νεμπράσκα ότι θα αγωνιστεί για τα δικαιώματά τους.

«Στέκομαι εδώ σήμερα, με αυτοπεποίθηση, για να σας πω ότι αν αγαπάτε τα παιδιά σας άνευ όρων γι’ αυτό που είναι και αν ξέρουν ότι τα αγαπούν, μπορείτε να αντέξετε πολλά».

Η ομιλία του έγινε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο Καπιτώλιο της πολιτείας της Νεμπράσκα σχετικά με ένα νομοσχέδιο που θα απαγόρευε στους τρανς μαθητές να χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις που αντιστοιχούν στην ταυτότητα φύλου τους.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο, που ονομάστηκε «Νόμος για τα σπορ και τους χώρους», θα απαγόρευε στα τρανς παιδιά να έχουν πρόσβαση σε μπάνια, αποδυτήρια και αθλητικές ομάδες που αντιστοιχούν στην ταυτότητά τους. Μια τροπολογία στο νομοσχέδιο θα απαγόρευε επίσης ουσιαστικά εντελώς τους τρανς μαθητές από τους αθλητικούς αγώνες.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ο Fredrickson, ο οποίος έχει έναν γιο με τον σύζυγό του, δήλωσε ότι ως γκέι γονέας, γνωρίζει πώς είναι να υφίσταται διακρίσεις η οικογένειά του.

«Ο κόσμος μπορεί να είναι σκληρός και τρομακτικός», είπε. «Προσωπικά ξέρω ένα – δυο πράγματα για το να έχεις μια οικογένεια, που πολύς κόσμος μπορεί να πει ότι δεν είναι κανονική».

Ο γερουσιαστής συνέχισε λέγοντας στις οικογένειες που έχουν τρανς παιδιά να «περιτριγυριστούν από τους ανθρώπους που σας αγαπούν» κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και να αγνοήσουν εκείνους στη Γερουσία που ψήφισαν υπέρ του αντί-τρανς νομοσχεδίου.

«Μην ξοδέψετε ούτε λεπτό από την ενέργειά σας ή το χρόνο σας σκεπτόμενοι οποιονδήποτε από τους συναδέλφους μου εδώ μέσα που φοβούνται πολύ τη διαφορετικότητα για να επιτρέψουν στον εαυτό τους να κατανοήσει και να γιορτάσει την ομορφιά και τη χαρά που φέρνετε στην πολιτεία μας».

Τουλάχιστον τέσσερα αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχέδια έχουν παρουσιαστεί στη Νεμπράσκα από την αρχή του 2024, σύμφωνα με το «American Civil Liberties Union» (ACLU), τα οποία στοχεύουν στην απαγόρευση των δημόσιων drag shows, ή στον περιορισμό της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο.
Δες και αυτό!