Το διακύβευμα είναι μεγάλο για τους ΛΟΑΤΚΙ+ Αμερικανούς στις εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με δύο νέες διαφημίσεις της GLAAD, που φροντίζουν να το υπενθυμίσουν στις/στους ψηφοφόρους.

Οι διαφημίσεις, που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη, υπογραμμίζουν την απειλή για την ισότητα του γάμου, και τη συνεχιζόμενη επίθεση κατά των τρανς νεαρών ατόμων. Θα μεταδοθούν σε όλη τη χώρα σε ψηφιακά και ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Οι εκλογές θα καθορίσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, και πολλών πολιτειακών και τοπικών περιοχών. Έρχεται σε μια στιγμή, που ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Clarence Thomas είπε ότι η απόφαση του δικαστηρίου για την ισότητα του γάμου το 2015, πρέπει να ανατραπεί, δήλωση που έγινε, όταν το δικαστήριο ανέτρεψε τον νόμο Roe κατά Wade, ο οποίος είχε εγγυηθεί το δικαίωμα στην άμβλωση σε εθνικό επίπεδο. Την ίδια στιγμή ένα νομοσχέδιο που θα εγγράψει την ισότητα του γάμου σε ομοσπονδιακό νόμο εκκρεμεί στο Κογκρέσο. Εν τω μεταξύ, πολλές πολιτείες έχουν θεσπίσει νόμους και πολιτικές κατά των τρανς ατόμων, στοχοποιώντας ιδιαίτερα τα νεαρά άτομα.

Σε μια διαφήμιση για την ισότητα στον γάμο, μια συνεργασία μεταξύ της GLAAD και της Family Equality, οι παντρεμένοι γκέι μπαμπάδες Kent και Diego περιγράφουν πώς η ανατροπή του νόμου Roe απειλεί τις ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες και τους γάμους τους, προτρέποντας τους ψηφοφόρους να εμφανιστούν στις κάλπες για να προστατεύσουν όλες τις οικογένειες.

«Όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τον Roe εναντίον Wade, κοιταχτήκαμε και οι δύο και είπαμε, νομίζω ότι η οικογένειά μας θα μπορούσε να κινδυνεύσει», λένε. «Όταν πολεμούσαμε για την ισότητα του γάμου, ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα κινδυνεύαμε να μας την πάρουν πίσω. Δε μπορούμε πλέον να θεωρούμε δεδομένα τα δικαιώματα, που πιστεύαμε ότι ήταν η προστασία μας. Και η ισότητα του γάμου θα μπορούσε να είναι η επόμενη. Πρέπει να πάμε όλοι να ψηφίσουμε. Είναι σημαντικό για όλες τις οικογένειες.» 

Η GLAAD κυκλοφόρησε, επίσης, μια ανακοίνωση της δημόσιας υπηρεσίας, που προβάλλει την οικογένεια Briggle του Τέξας, όπου ο κυβερνήτης Greg Abbott διέταξε να διερευνηθούν, για κακοποίηση παιδιού, οι γονείς που επιτρέπουν στο τρανς παιδί τους να λαμβάνει υγειονομική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο τους. Η εντολή βρίσκεται πλέον σε αναμονή για τις περισσότερες οικογένειες, ενώ η υπόθεση εκδικάζεται, αλλά η έκβασή της θα καθορίσει εάν οι έρευνες θα συνεχιστούν. Ο Abbott, όπως κι άλλοι Ρεπουμπλικάνοι αξιωματούχοι της πολιτείας του Τέξας αμφισβητούνται από Δημοκρατικούς που υποστηρίζουν την ΛΟΑΤΚΙ οικογένεια.

«Θέλεις να γνωρίσεις μια οικογένεια τρανς παιδιού;» λέει η Amber Briggle στο PSA. “Εδώ είμαστε. Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί που προσπαθούν να διαλύσουν την οικογένειά μου, απλώς και μόνο, επειδή ο γιος μου είναι τρανς. Τα τρανς παιδιά δεν έχουν πολιτική ατζέντα. Είναι απλά παιδιά. Θέλουν να τα αφήσετε ήσυχα. Έχουν τις ίδιες ελπίδες και όνειρα και αξίζουν την ίδια ισότητα με το δικό σας παιδί. Η οικογένειά μου είναι σαν τη δική σου. Αγαπάμε τα παιδιά μας άνευ όρων και δε θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε γι’ αυτά. Σταθείτε στο πλάι μας. Μπείτε στο GLAAD.org/vote και δείτε πώς να ψηφίσετε.”

«Το διακύβευμα δε θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο», δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GLAAD, Sarah Kate Ellis, σε δελτίο τύπου: «Κάθε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο και κάθε σύμμαχός μας πρέπει να ακούσει την προειδοποίηση σε αυτές τις διαφημίσεις και να κάνει ένα σχέδιο για το πώς θα ψηφίσει. Η νομική προστασία των γάμων μας  κινδυνεύει, και η ισότητα του γάμου είναι στο ψηφοδέλτιο. Χρειαζόμαστε επειγόντως όλοι να μιλήσουν υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων με την ψήφο τους, για να προστατεύσουμε τους γάμους μας, τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας, και το μέλλον μας».

«Είναι σαφές από τα 300 και πλέον νομοσχέδια κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ που εισήχθησαν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2022, ότι οι οικογένειές μας κινδυνεύουν», πρόσθεσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Family Equality, Stacey Stevenson. «Η νομική μας προστασία κινδυνεύει. Τα παιδιά μας κινδυνεύουν. Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και οι σύμμαχοί μας πρέπει να ενωθούν και να ψηφίσουν. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναπαυόμαστε.»  

ΗΠΑ: Δεκαπέντε πολιτείες υποστηρίζουν την αγωγή κατά της αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσίας στη Φλόριντα

Προσπάθεια να διασφαλιστεί η ισότητα στον γάμο στις ΗΠΑ