ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε ένα Μαύρο 11χρονο παιδί που κάλεσε τις Αρχές για περιστατικό έμφυλης βίας

0
56
Ένα Μαύρο 11χρονο αγόρι από το Μισισίπι των ΗΠΑ κάλεσε την Αστυνομία για περιστατικό έμφυλης βίας εντός της οικίας του, και ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο, τον πυροβόλησε στο στήθος. Η οικογένεια ζητά δικαιοσύνη. 

Σύμφωνα με το 1News, το παιδί, ο Aderrien Murry, νοσηλεύτηκε πέντε ημέρες στο νοσοκομείο με κατάρρευση πνεύμονα, σχισμένο συκώτι και σπασμένα πλευρά, αφού ένας αστυνομικός του αστυνομικού τμήματος Indianola τον πυροβόλησε στο στήθος, δήλωσε ο δικηγόρος Carlos Moore. Ο Aderrien έχει πλέον επιστρέψει στο σπίτι του.

Ο Moore δήλωσε ότι η μητέρα  ζήτησε από τον γιο της να καλέσει την αστυνομία περίπου στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου (τοπική ώρα), όταν ο πατέρας ενός από τα άλλα παιδιά της εμφανίστηκε στο σπίτι της. Ο Moore είπε ότι ο άνδρας ήταν εξαγριωμένος και η Nakala Murry ένιωσε να απειλείται.

«Κάλεσε την αστυνομία για να έρθει να σώσει τη μητέρα του», δήλωσε ο δικηγόρος για τον Aderrien. «Κάλεσε τη γιαγιά του για να έρθει να βοηθήσει και μετά ήρθε η αστυνομία εκεί και κλιμάκωσε την κατάσταση».

Ο Moore είπε ότι ανταποκρίθηκαν δύο αστυνομικοί και ο ένας κλώτσησε την μπροστινή πόρτα πριν την ανοίξει η Nakala Murry. Τους είπε ότι ο εισβολέας είχε φύγει από το σπίτι αλλά τα τρία παιδιά της ήταν μέσα.

Όπως αναφέρεται, ο αρχιφύλακας Greg Capers φώναξε μέσα στο σπίτι και είπε ότι όποιος ήταν μέσα έπρεπε να βγει έξω με τα χέρια ψηλά. Το παιδί ήταν άοπλο και ακολουθούσε τις οδηγίες του αστυνομικού, όταν ο τελευταίος τον πυροβόλησε. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος ανέφερε ότι ο Aderrien μπήκε στο σαλόνι χωρίς να κρατάει τίποτα στα χέρια του και ο Capers τον πυροβόλησε στο στήθος.

«Απαιτούμε δικαιοσύνη»

«Απαιτούμε δικαιοσύνη», δήλωσε ο Moore κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας που το δικηγορικό του γραφείο έδειξε σε βίντεο livestream.

«Ένα 11χρονο Μαύρο αγόρι στην πόλη Indianola παραλίγο να χάσει τη ζωή του», δήλωσε ο Moore στο δημαρχείο της Indianola. «Δεν είχε κάνει τίποτα κακό. Τα έκανε όλα σωστά».

Η μητέρα του Aderrien, Nakala Murry, δήλωσε ότι ο γιος της είναι πολύ τυχερός που ζει, αλλά δεν καταλαβαίνει γιατί ένας αστυνομικός τον πυροβόλησε.

«Αυτή ήταν η χειρότερη στιγμή στη ζωή μου και νιώθω ότι κανείς δεν νοιάζεται. Αυτό είναι το παιδί μου, δείτε το όλοι σας», δήλωσε η Nakala Murry καθώς έκλαιγε στο λόμπι του δημαρχείου.

Η εισαγγελέας της πόλης Indianola Kimberly Merchant επιβεβαίωσε στην εφημερίδα The Enterprise-Tocsin της Indianola ότι ο Capers είναι ο αστυνομικός που πυροβόλησε.

Ο Moore δήλωσε στο Associated Press σε συνέντευξή του ότι οι αξιωματούχοι της Indianola έθεσαν τον Capers σε διαθεσιμότητα με αποδοχές κατά τη διάρκεια της έρευνας για τον πυροβολισμό.