ΗΠΑ: Ακροδεξιά ομάδα στοχεύει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

0
103
Η ακροδεξιά ομάδα Proud Boys έχει βάλει στο στόχαστρο τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, διαταράσσοντας τις εκδηλώσεις του Μήνα Υπερηφάνειας στις ΗΠΑ.

Τα σχέδια της ακροδεξιάς ομάδας έχουν συζητηθεί ανοιχτά σε κανάλια κοινωνικής δικτύωσης και παρακολουθούνται από παρατηρητήρια, ανέφερε το Business Insider.

Σύμφωνα με το PinkNews, οι αντί-κουήρ τακτικές – που ονομάζονται από τα μέλη ως Proud month – έχουν ως στόχο να γιορτάσουν την «υπερηφάνεια των στρέιτ» και τις «δυτικές αξίες».

Η alt-right ομάδα κάνει σχετικά πλάνα εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες σε διάφορα κανάλια στο Telegram, όπου μοιράζονται μηνύματα κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Ένα μέλος της ομάδας δηλώνει ότι το LGBTQ σημαίνει «Let’s Go Bully The Queers».

Άλλοι έχουν αναρτήσει πανό που αναφέρονται σε «αντί-στρέιτ μίσος» και σε «γκέι παιδεραστές».

Σύμφωνα με το Business Insider, ο ιδιοκτήτης ενός καναλιού δημοσίευσε ότι, τον Ιούνιο, «πρέπει να επιτεθούμε στα κουήρ άτομα με όλη μας τη δύναμη και με κάτι καινούργιο, κάθε μέρα».

«Θέλουμε να επικεντρωθούμε στην αγάπη των στρέιτ και στην αγάπη της στρέιτ ζωής μας», ανέφεραν, τονίζοντας τον «αγώνα» της ομάδας για τη διατήρηση της δομής της πυρηνικής οικογένειας.

Ένα άλλο μέλος πρότεινε να διοργανώσουν «Proud Boy story times», όπου θα διάβαζαν «αμερικανική ιστορία» στα παιδιά φορώντας την casual στολή της ομάδας – κίτρινα και μαύρα μπλουζάκια πόλο Fred Perry – και θα αναρτούσαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να «δουν την ανταπόκριση της αριστεράς».

Οι Proud Boys σχεδιάζουν επίσης να οικειοποιηθούν το Juneteenth, μια ομοσπονδιακή γιορτή που γιορτάζεται στις 19 Ιουνίου για το τέλος της δουλείας, ως δική τους εκδήλωση (στις 17 Ιουνίου) για να «σπάσουν τις αλυσίδες του μήνα υπερηφάνειας».

Μια ανάρτηση ανέφερε ότι η ομάδα θα καταλάβει ότι «δεν κάνει αρκετά» για να στοχεύσει το Pride αν δεν «δεχτεί πλήγμα από την κοινότητα των πού**δων» μέχρι τα μέσα Μαΐου. «Αν δεν τσακώνονται, εμείς απλά κρούουμε τα δικά μας κέρατα», έγραφε.

Η συνιδρύτρια του Global Project Against Hate and Extremism, Heidi Beirich, απάντησε λέγοντας στο Business Insider ότι ανησυχεί για μια έκρηξη βίας τον Ιούνιο.

«Ειλικρινά, έχει ξεφύγει λίγο από τον έλεγχο», είπε. «Αυτό που συνέβη πέρυσι, ήταν πιθανώς απλώς μια μυρωδιά του τι μπορεί να δούμε φέτος, μετά από 12 μήνες οργάνωσης».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλέστηκε το Armed Conflict Location & Event Data Project, το οποίο ανέφερε ότι, μεταξύ των ακροδεξιών ομάδων, οι Proud Boys συμμετείχαν συχνότερα σε διαδηλώσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων το 2022, με τον αριθμό των εμφανίσεων να φτάνει τουλάχιστον τις 174.

Η Emily Kaufman, από το Κέντρο κατά του Εξτρεμισμού της Anti-Defamation League (ADL), επανέλαβε αυτό λέγοντας: «Οι Proud Boys είναι πραγματικά οι μεγαλύτεροι εχθροί των drag queen story hours και των ΛΟΑΤΚΙ+ εκδηλώσεων γενικά».

Είπε ότι η εξτρεμιστική ομάδα στρατολογεί νέα μέλη χρησιμοποιώντας μια «αβάσιμη, επικίνδυνη αφήγηση» για να παρουσιάσει τους ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους ως groomers.

Η ADL προσφέρει καθοδήγηση για την ασφάλεια μέσω των 25 περιφερειακών γραφείων της στις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο Kaufman.

Δεν προσπαθούν να τρομάξουν τους ανθρώπους, είπε, απλώς να διασφαλίσουν ότι τα κουήρ άτομα θα παραμείνουν ασφαλή. Βασική συμβουλή ήταν να μην πλησιάζουν τα μέλη της ομάδας, δεδομένου του ιστορικού τους στη βία.

Η οργάνωση Proud Boys απέκτησε μεγαλύτερη φήμη κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Donald Trump και έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική ομάδα στον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.