ΗΠΑ: Ακροδεξιά ομάδα επιτέθηκε σε Pride αλλά νικήθηκε

16/06/2023
από
Μια ομάδα νεοναζί αποφάσισε να εκφοβίσει τα παρευρισκόμενα άτομα στο Pride της Ουάσιγκτον, αλλά δεν τα κατάφερε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Τα μέλη του Evergreen Active Club και των Rose City Nationalists, τα περισσότερα από τα οποία φορούσαν μάσκες για να αποκρύψουν την ταυτότητά τους, εμφανίστηκαν νωρίς στο Lewis County Pride της Centralia για να προπαγανδίσουν και διαδηλώσουν υπέρ της λευκής υπεροχής αλλά και κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Ωστόσο, κατέληξαν να αποχωρούν αφού έχασαν σε έναν διαγωνισμό με pushup και αφού γελοιοποιήθηκαν.

Η ομάδα δεν διαχειρίστηκε καλά τον «εκφοβισμό». Αφού προκλήθηκε σε διαγωνισμό pushup από ένα παρευρισκόμενο άτομο, ο ακροδεξιός έχασε τον διαγωνισμό και παραδόθηκε.

Ενώ οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες για να αποκρύψουν την ταυτότητά τους, ένα μέλος της ομάδας αναγνωρίστηκε. Ο Daniel Rowe, ιδρυτής της νεοναζιστικής ομάδας Evergreen Active Club, έχει καταδικαστεί για το μαχαίρωμα ενός διαφυλετικού ζευγαριού το 2016.

Όταν μια γυναίκα ήρθε και άρχισε να κάνει twerking πίσω του, αφού φώναζε για λίγο και άρχισε να την βρίζει, ο Rowe εγκατέλειψε τη θέση του και απομακρύνθηκε.

Παρατώντας τα όπλα, η ομάδα των ανδρών προσπάθησε να πάει σε διάφορα εστιατόρια και μπαρ της περιοχής. Τους αρνήθηκαν την εξυπηρέτηση σε κάθε κατάστημα. Έτσι, υποχώρησαν και πήγαν στα αυτοκίνητά τους.

Ένας διοργανωτής του Pride ακολούθησε την ομάδα πίσω στα οχήματά τους και βιντεοσκόπησε τις πινακίδες κυκλοφορίας τους για να μπορέσει να αναγνωρίσει τα υπόλοιπα μέλη.

«Η ορατότητα, η ασφάλεια και η αίσθηση του ανήκειν δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Ειδικά όχι εξαιτίας εξωτερικών αυτοαποκαλούμενων ναζί που προσπαθούν να εισβάλουν και να διαταράξουν τις εκδηλώσεις μας», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης η Lewis County Dignity Guild, μία από τις ομάδες που βοήθησαν στη διοργάνωση του φεστιβάλ.

«Η κοινότητα μας ήταν ετοιμοπόλεμη και μόλις εμφανίστηκαν αυτοί οι εξτρεμιστές, νικήσαμε το μίσος τους με την αγάπη. Παραμείναμε χαρούμενα μπροστά στο μίσος του».

https://twitter.com/19eightybore/status/1669083778667651072?s=20
Δες και αυτό!