Ηνωμένο Βασίλειο: Επίθεση σε τρανς ακτιβίστρια μετά από εκπαιδευτική ομιλία της

02/05/2024
από
Η Charlie Craggs, βρετανίδα τρανς ακτιβίστρια, δήλωσε ότι δέχθηκε βίαιες απειλές και λεκτική επίθεση, λίγα λεπτά αφού εκφώνησε μια εκπαιδευτική ομιλία για την τρανσφοβία.

Η Craggs, γνωστή ακτιβίστρια της βρετανικής τρανς κοινότητας, έκανε μια ανάρτηση στο Instagram της την 1η Μαΐου για να μοιραστεί την εμπειρία της από την αποχώρησή της από μια εκδήλωση στο χώρο εργασίας – όπου μίλησε για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα τα τρανς και non-binary άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο – πριν την πλησιάσει μια ομάδα νεαρών ανδρών που φέρεται να την έβριζε και να την απειλούσε ότι θα την χτυπήσει.

«Η ειρωνεία ότι έκανα μια (πραγματικά καλή) ομιλία για το πόσο σκατά είναι να είσαι τρανς στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη στιγμή στη GOOGLE και μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά από την έξοδο του κτιρίου ήρθε προς το μέρος μου μια ομάδα, ενώ στεκόμουν μόνη μου περιμένοντας τον φίλο μου, να με ρωτήσει αν είμαι άντρας και να με απειλήσει ότι θα με δείρει…».

Συνέχισε, σημειώνοντας ότι η αναμφίβολα τρομακτική εμπειρία συνέβη την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση των Συντηρητικών να απαγορεύσουν στις τρανς γυναίκες να μπαίνουν στα γυναικεία δωμάτια των νοσοκομείων της Αγγλίας, σύμφωνα με τα νέα σχέδια της κυβέρνησης.

«Την ίδια μέρα που οι Συντηρητικοί ανακοίνωσαν ότι θα διαχωρίσουν τα τρανς άτομα στους θαλάμους των νοσοκομείων, επειδή είμαστε μεγάλη απειλή, ξέρετε. Εμείς είμαστε αυτοί που απειλούμε να σας δείρουμε επειδή είστε cis», είπε μετά την ομιλία της.

Στη συνέχεια η συγγραφέας δημοσίευσε ολόκληρο το βίντεο στο Instagram και έγραψε στη λεζάντα: «Ευχαριστώ αυτόν τον άνθρωπο που αποδεικνύει γιατί πρέπει να με κλείσετε να μιλήσω στην εκδήλωσή σας/στο χώρο εργασίας σας/στο πανεπιστήμιο».

Μιλώντας μετά το περιστατικό, η Craggs δήλωσε ότι «έχει συνηθίσει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα», αλλά ανησυχεί ότι αυτά τα περιστατικά – για τα οποία συχνά μιλάει και δικαίως θέτει τους δράστες προ των ευθυνών τους – επηρεάζουν τη ροή της δουλειάς της, καθώς πλέον δεν αναλαμβάνει τόσες εκπαιδεύσεις όπως στο παρελθόν.
Δες και αυτό!