Ινδία: Χρησιμοποιούσαν το Grindr για να ληστεύουν και να δέρνουν γκέι άνδρες

16/02/2022
από

Η ινδική αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συνέλαβε τρία μέλη μιας συμμορίας που κατηγoρούνται ότι ξυλοκόπησαν και λήστεψαν άντρες με τους οποίους ήρθαν σε επαφή μέσω gay dating εφαρμογών.

Το γκέι σεξ δεν αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα στην Ινδία, αλλά ο φόβος του εξοστρακισμού ή της διαπόμπευσης ωθεί αρκετούς από τη ΛOATKI+κοινότητα να κρατήσουν μυστική την ταυτότητά τους, καθιστώντας τους εύκολη λεία για τους αδίστακτους.

«Οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι λήστεψαν τουλάχιστον 15 ή 20 άτομα χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο τους τελευταίους τέσσερις μήνες», δήλωσε ο JP Jadeja, αστυνομικός στο Ahmedabad, την κύρια πόλη της δυτικής πολιτείας Γκουτζαράτ, όπου έγιναν οι συλλήψεις.

Πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε την εφαρμογή Grindr για να βρει πιθανά θύματα, προτού τα παρασύρει σε απομονωμένες περιοχές για ξυλοδαρμό ή ληστεία.

Οι δράστες πίστευαν ότι τα θύματά τους θα σιωπούσαν από φόβο, αλλά τελικά ένας παραπονέθηκε στην αστυνομία.

Τα τελευταία χρόνια ο Grindr έχει υποσχεθεί μια «πολιτική μηδενικής ανοχής» έναντι του ρατσισμού, της τρανσφοβίας και άλλων διακρίσεων, καθώς η εφαρμογή γνωριμιών προσπαθεί να καταπολεμήσει την καταχρηστική συμπεριφορά.

Από τότε που το Ανώτατο Δικαστήριο αποποινικοποίησε το γκέι σεξ το 2018, η κοινή γνώμη στις μεγαλύτερες πόλεις της Ινδίας τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του ομοφοβικό νόμου , αλλά οι θρησκευτικές ομάδες και οι συντηρητικές αγροτικές κοινότητες παραμένουν αντίθετες.
Δες και αυτό!