Ιερέας έστελνε γυμνές φωτογραφίες και ήθελε να γίνει ο “sugar daddy” ενός 15χρονου

0
78
Φωτογραφία του ιερέα Francis Hughes

Καθολικός ιερέας συνελήφθη από το FBI επειδή μιλούσε και αντάλλαζε γυμνές φωτογραφίες με ένα 15χρονο αγόρι στο Grindr.

Ο πάτερ Francis Hughes της εκκλησίας St Pancras της Νέας Υόρκης κατηγορήθηκε ότι ξεκίνησε σχέση με 15χρονο ανήλικο τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τους ανακριτές, ο 65χρονος ιερέας γνώριζε ότι το αγόρι ήταν ανήλικο.

“Θα ήθελες να σε κακομάθει ο παππούς σου;” Έγραφε ο Hughes στο αγόρι, το οποίο μένει στο Westchester. “Μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε μια τακτική βάση.”

Ο ανήλικος ρώτησε τον Hughes αν μπορούσε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες, στην οποία πρόταση ο ιερέας απάντησε: “Ποτέ μου δεν θα θύμωνα με μια τέτοια πρόταση”.

Ο ιερέας έστειλε γυμνές του φωτογραφίες στο αγόρι και μετά οι δύο τους συζητούσαν την προοπτική ο Hughes να γίνει ο “sugar daddy” του.

Όταν ο λογαριασμός του ανήλικου αγοριού τέθηκε σε αναστολή από το Grindr, συνέχισαν να συνομιλούν μέσω μηνυμάτων. Οι συνομιλίες αποκαλύφθηκαν όταν το FBI έβγαλε ένταλμα για να ψάξει το κινητό του ανήλικου, όπου βρήκε τα μηνύματα με τον Hughes και κάμποσες φωτογραφίες.

“Οι καταγγελίες εναντίον του Francis Hughes είναι ανατριχιαστικές και τρομερές για κάθε γονιό”, δήλωσε η εισαγγελέας Audrey Strauss.

“Ένα άτομο το οποίο από την φύση του επαγγέλματος θεωρείς ότι είναι άξιο εμπιστοσύνης, έκανε θύμα ένα παιδί. Χάρη στο FBI, ο Hughes είναι αντιμέτωπος με σοβαρά αδικήματα”.

Ο Assistant Director του FBI, William F Sweeney Jr, πρόσθεσε: “Περιμένουμε από ενήλικους, ειδικά από αυτούς σε θέσης εμπιστοσύνης όπως ο Francis Hughes, να προστατεύουν τα παιδιά μας και να μην τα θυματοποιούν. Δυστυχώς, αυτές οι κατηγορίες επιδεικνύουν ότι υπάρχουν ακόμα δράστες που καταχράζονται αυτή την εμπιστοσύνη.”

Επίσης το FBI έβγαλε δημόσια ανακοίνωση απευθυνόμενη προς άλλα πιθανά θύματα του Hughes για να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Σύμφωνα με καταγγελία, ο Hughes παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ένα ανήλικο αγόρι σε προαύλιο σχολίου στο Queens και είχε επιχειρήσει αρκετές φορές στο παρελθόν να συναντήσει άλλα ανήλικα άτομα για σεξ.

Κατηγορήθηκε επίσης με κατοχή και διανομή παιδικής πορνογραφίας, η οποία έχει ελάχιστη ποινή φυλάκισης τα 20 χρόνια.

Εκπρόσωπος της επισκοπής του Brooklyn δήλωσε ότι ο Hughes απομακρύνθηκε από την ενορία του και η επισκοπή κατήργησε το προφίλ του από την ιστοσελίδα της