Ιάσονας Μανδηλάς: «Όταν είπα ότι είμαι γκέι με έβριζαν χυδαία και φτηνά»

573
Συνέντευξη στο okmag.gr και τη Μαρία Ρουμελιώτου έδωσε ο Ιάσονας Μανδηλάς, τονίζοντας ότι νιώθει απελευθερωμένος μετά το coming out του ως γκέι.

Παράλληλα ο καλλιτέχνης/περφόμερ αναφέρθηκε και στην ομοφοβική επίθεση.

«Ναι! Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι 14χρονα παιδιά έχουν περάσει τόσο δύσκολα ώστε να έρθουν σε έναν 30 χρονών άνθρωπο και να του επιτεθούν. Ένας με έφτυσε, ο άλλος με τράβηξε και ο άλλος μου έδωσε μπουνιά στο πρόσωπο. Και με έριξαν κάτω. Και σκέφτεσαι μα είναι ανήλικα. Σε τι κοινωνία ζούμε που νέα παιδιά έχουν μέσα τους τόσο μίσος και πρόθεση να κάνουν κακό».

Σχετικά με το coming out, σχολίασε:

«Νιώθω πιο απελευθερωμένος. Αυτό νομίζω είναι κάτι που θέλει πολύ εσωτερική δουλειά για να μην σε παρεξηγήσουν… Νιώθω πιο άνετα αλλά καταλαβαίνω ότι δεν είμαι εκεί που ήμουν πριν μιλήσω γι’ αυτό. Θεωρούσα ότι ήμουν έτοιμος αλλά τελικά καταλαβαίνω ότι δεν ήμουν τόσο έτοιμος και ότι αλλάζω κι εγώ. Οι άλλοι μου φέρονται το ίδιο. Νομίζω ότι έχω αλλάξει εγώ απέναντι στους άλλους. Εγώ για παράδειγμα είχα και έχω ακόμα μεγάλη δυσκολία να πω “το αγόρι μου”. Στο λέω και τώρα και κάπως είναι. Δεν το έχω συνηθίσει. Δεν το έλεγα δημόσια».

«Στεναχωρήθηκα αρκετά με τα σχόλια που γράφτηκαν κάτω από άρθρα σε διάφορα sites, όταν είπα ότι είμαι gay. Eίδα τόση κακία και τόση ανάγκη να θάψουν ένα άνθρωπο που είπε την αλήθεια του για να βοηθήσει και κάποιον άλλο. Έβριζαν τόσο χυδαία και τόσο φθηνά. Χιλιάδες σχόλια. Και λες γιατί έχετε αυτή την ανάγκη; Δεν στεναχωρήθηκα για εμένα. Αλλά ότι η κοινωνία ακόμα βρίσκεται εκεί».