Η Zoe Lister-Jones έκανε coming out ως κουήρ

28/02/2024
από
Coming out ως κουήρ έκανε η ηθοποιός Zoe Lister-Jones, ενώ ανακοίνωσε ότι είναι σε σχέση με το Sammi Cohen που ασχολείται με τη σκηνοθεσία. 

Η Lister-Jones, την οποία γνωρίζουμε από το Law & Order, το Salt με την Angelina Jolie και το New Girl, έκανε το coming out σε συνέντευξή της στο Hollywood Reporter κατά τη διάρκεια των Film Independent Spirit Awards την Κυριακή (25 Φεβρουαρίου).

«Είμαι εδώ, είμαι κουήρ, έχω κάποιο φόβο, αλλά τον ξεπερνάω», δήλωσε. 

Η σταρ αποκάλυψε τη σχέση της με τo Cohen – η οποία σκηνοθέτησε την κουήρ ταινία Crush του 2022 – κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σχετικά με τις ουδέτερες ως προς το φύλο κατηγορίες βραβείων στις τελετές απονομής.

Η Lister-Jones προέτρεψε και άλλες τελετές να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν κι άλλες μη έμφυλες κατηγορίες, προσθέτοντας: «Είμαι τόσο ευγνώμων στη Film Independent που είναι πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα». 

Εμφανιζόμενη στα βραβεία μετά την υποψηφιότητα του Slip, το οποίο έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε, για την καλύτερη νέα σειρά (best new scripted series), συνέχισε: «Βγαίνω με ένα μη non-binary άτομο, είμαι φίλη με τόσα πολλά non-binary άτομα, και χωρίς να αλλάζει πραγματικά το παράδειγμα με έναν ευρύτερο τρόπο, κλείνουν πολλές πόρτες για πραγματικά σημαντικές φωνές». 

Η δημιουργία του Slip ήταν απελευθερωτική, πρόσθεσε.

«Τα Film Independent Spirit Awards αφορούν την ανεξαρτησία του πνεύματος. Έχει να κάνει με το να αψηφάς την κατηγοριοποίηση. Αψηφούν τις φόρμουλες.

«Είναι επίσης το μέρος όπου αναγνωρίστηκα για τη δουλειά μου αυτή τη σεζόν των βραβείων, οπότε είμαι πραγματικά περήφανη που βρίσκομαι εδώ όσον αφορά τη δουλειά μου και το σημείο στο οποίο βρίσκομαι στη ζωή μου», δήλωσε.

Η ηθοποιός ήταν παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Daryl Wein για εννέα χρόνια. Χώρισαν το 2022.

«Είμαι ακόμα πολύ κοντά με τον πρώην σύζυγό μου. Κάναμε πολλές ταινίες μαζί», είχε δηλώσει παλαιότερα στο The Hollywood Reporter.

Η Lister-Jones έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά διασημοτήτων που έχουν κάνει πρόσφατα coming out ως ΛΟΑΤΚΙ+, όπως η τραγουδίστρια Billie Eilish, ο πρωταγωνιστής του Doctor Who Ncuti Gatwa, η διαγωνιζόμενη στο Drag Race Amanda Tori Meating και ο Αμερικανός ηθοποιός και παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιών Wayne Brady.
Δες και αυτό!