Η βρετανική κυβέρνηση καθυστερεί την απαγόρευση των “θεραπειών” μεταστροφής

22/09/2023
από
Οι φόβοι των ακτιβιστών μπορεί να επαληθεύτηκαν, καθώς η βρετανική κυβέρνηση λέει ότι δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με την πολυαναμενόμενη απαγόρευση της “θεραπείας” μεταστροφής, η οποία πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα νομοθετηθεί όπως είχε αρχικά υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Σε σχόλιο του στο PinkNews, εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με την προηγούμενη υπόσχεσή της να περιγράψει τα σχέδια της καθυστερημένης απαγόρευσης των πρακτικών της “θεραπείας” μεταστροφής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί προηγουμένως να περιγράψει τα σχέδια στους βουλευτές, οι οποίοι στη συνέχεια θα εξέταζαν και θα βελτίωναν το νομοσχέδιο, εγκαίρως για την ομιλία του βασιλιά στις 7 Νοεμβρίου.

Η Jayne Ozanne, πρόεδρος του Συνασπισμού για την Απαγόρευση της “Θεραπείας” Μεταστροφής και η ίδια επιζήσασα της συγκεκριμένης πρακτικής, δήλωσε στο PinkNews: “Είναι ξεκάθαρο ότι απλώς προσπαθούν να τρέξουν τον χρόνο. Μήπως μας περνάνε όλους για ανόητους; Αυτό ήταν ένα πολύ μακρύ ταξίδι και προφανώς έχουν εγκαταλείψει τη δέσμευσή τους. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι.

Οι LGBT Humanists εξέφρασαν παρόμοια απογοήτευση, με τον συντονιστή Nick Baldwin να δηλώνει στο PinkNews: “Είμαστε πέρα για πέρα απογοητευμένοι από τη συνεχιζόμενη αδράνεια της κυβέρνησης για την απαγόρευση της “θεραπείας” μεταστροφής, ενώ τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα συνεχίζουν να υποβάλλονται σε τέτοιες επιβλαβείς πρακτικές. Το παράθυρο ευκαιρίας της κυβέρνησης να εκπληρώσει την υπόσχεσή της να απαγορεύσει τη θεραπεία μεταστροφής πριν από τις επόμενες γενικές εκλογές γίνεται όλο και πιο μικρό. Θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε εκστρατεία για την απαγόρευση της θεραπείας μεταστροφής. Και πρέπει να είναι μια που να συμπεριλαμβάνει όλη τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα”.

Εν τω μεταξύ, ο συντάκτης του ITV News, Paul Brand, σχολιάζει στο X, (πρώην Twitter), για να υποστηρίξει ότι η απαγόρευση είναι “νεκρή” και ότι είναι “απλώς θέμα χρόνου” μέχρι να το επιβεβαιώσει η κυβέρνηση.

Η έλλειψη απάντησης από την Downing Street οδήγησε ακτιβιστές που διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη δράσεων λίγες μέρες πριν, με πολλούς να λένε ότι ο χρόνος έχει τελειώσει και η σκληρή πρακτική πρέπει να σταματήσει.

Οι ακτιβιστές, με επικεφαλής τη ΛΟΑΤΚΙ+ φιλανθρωπική οργάνωση Stonewall, απαίτησαν από τον πρωθυπουργό Rishi Sunak να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να βάλει τέλος στην πρακτική, ενώ η φιλανθρωπική οργάνωση παρέδωσε περισσότερες από 2.000 κάρτες στο πλαίσιο της εκστρατείας της επικρίνοντας τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση.

Την απαγόρευση της “θεραπείας” μεταστροφής είχε υποσχεθεί για πρώτη φορά η συντηρητική κυβέρνηση το 2018 υπό την ηγεσία της Theresa May, αλλά παρά την επιμονή της για νομοθεσία που θα συμπεριλάμβανε και τα τρανς άτομα, ο διάδοχός της, Borris Johnson, επέλεξε αργότερα να προωθήσει έναν νόμο που θα προστάτευε μόνο τα ΛΟΑ άτομα.

Η καθυστερημένη απαγόρευση θεωρείται ότι περιλαμβάνει και τα τρανς άτομα, αλλά είναι κατανοητό ότι το νομοσχέδιο περιέχει ένα παραθυράκι για τους “συναινούντες ενήλικες“, παρά το γεγονός ότι εμπειρογνώμονες και υποστηρικτές προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι μια τέτοια ρήτρα θα μπορούσε να καταστήσει τη νομοθεσία άχρηστη.
Δες και αυτό!