Οι Εκδόσεις – Βιβλιοπωλείο Πολύχρωμος Πλανήτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: «Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ».

«Και ζήσαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα…». Στη συντριπτική πλειοψηφία των παραμυθιών είναι η τελευταία φράση ως επιστέγασμα της επιτυχίας του ήρωα να υπερνικήσει τα εμπόδια και να κατακτήσει το στόχο του.

Σε πολλά παραμύθια η αφήγηση αφορά έναν ήρωα που μάχεται για να κατακτήσει την αγαπημένη του ή το αντίστροφο. Στο παραμύθι «Η Βασιλική καρδιά» για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, το κεντρικό πρόσωπο είναι ένα διεμφυλικό άτομο που δίνει την ατομική του μάχη για αποδοχή του εαυτού του και εν συνεχεία για αποδοχή από το οικογενειακό και κοινωνικό του πλαίσιο.

Ένα παραμύθι που υμνεί τη φυλοδιαφορετικότητα, παρουσιάζοντας γλαφυρά τη σύγκρουση των παραδοσιακών οικογενειακών εθίμων με την ατομική επιλογή και τη διαφορετικότητα.

Το παραμύθι «Η Βασιλική Καρδιά» του Γκρεκ ΜακΓκούν απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-6 ετών, γονείς, εκπαιδευτικούς και εν γένει σε όλους όσους ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν το θέμα της φυλοδιαφορετικότητας μέσα από ένα παραμύθι.

Το βιβλίο του Γκρεγκ ΜακΓκούν κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης και η μετάφραση έχει γίνει από τις Δρ. Ανδρομάχη Μπούνα (Διδάσκουσα Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης) και Γεωργία Κιζιρίδου (Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγο).

Οι Εκδόσεις – Βιβλιοπωλείο Πολύχρωμος Πλανήτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου τη Δευτέρα 30 Μάϊου, στις 19:30.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

– Καλυψώ Γούλα, Γενική Γραμματέας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων,
– Άννα Απέργη, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών
– Ανδρομάχη Μπούνα & Γεωργία Κιζιρίδου, Μεταφράστριες και Επιμελήτριες του βιβλίου

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι: Σταυρούλα Μπραίμη (Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου) & Χριστίνα Τζέλου (Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Πολιτισμού Ηγουμενίτσας).

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

iNFO

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Βιβλιοπωλείο Πολύχρωμος Πλανήτης Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕΕ, τηλ. 210.8826600