Η Τζώρτζια Κεφαλά για την τρανς γονεϊκότητα

22/01/2024
από
Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον», η Τζώρτζια Κεφαλά μίλησε για την ισότητα στον γάμο, τονίζοντας επίσης τη σημασία να καλυφθεί και η τρανς γονεϊκότητα.

Σε ερώτηση για το αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο που θα κατεβάσει η κυβέρνηση, η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε θετικά.

Συγκεκριμένα είπε: «Εννοείται ότι θα υπερψηφίσω. Είναι πολύ ωραίο να υπάρχει κοινωνικός διάλογος αλλά πρέπει να σταματήσουμε να συζητάμε για το αν πρέπει να τηρήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα ή όχι».

Επίσης, επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο δεν πρέπει να αφορά μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά να καλύπτει και την τρανς γονεϊκότητα.

«Δεν είναι μόνο τα 500 ζευγάρια που είναι καταγεγραμμένα. Είναι και η τρανς γονεϊκότητα που πρέπει να αγγίξουμε. Είναι μεγάλο θέμα και είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι. Κάπως πρέπει να καλυφθούν κι αυτά τα παιδιά.

«Πρέπει να δώσουμε δικαιώματα παντού», ανέφερε.

Η βουλευτής μίλησε και για το φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στην ίδια και στον Κυριάκο Βελόπουλο, πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Ελληνική Λύση.

Στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής στη βουλή, η ίδια εξήγησε και σε άλλη ψυχαγωγική εκπομπή, ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε ουσιαστικά κατήχηση στα παιδιά, προκαλώντας την αντίδρασή της.
Δες και αυτό!