Η Turespaña στο EuroPride της Θεσσαλονίκης

27/06/2024
από
Το Γραφείο Τουρισμού της Ισπανίας συμμετέχει ενεργά στο Europride 2024 με μια σειρά εκδηλώσεων και μια συναυλία των”Nebulossa”.

Η Turespaña προωθεί τον ΛΟΑΤΚΙ+ τουρισμό στη Θεσσαλονίκη, η οποία φιλοξενεί τον εορτασμό του Europride 2024. Η EPOA (Εuropean Pride Organisers Association) διοργανώνει το Europride από το 1992, τη μεγαλύτερη ΛΟΑΤΚΙ+ εκδήλωση στην Ευρώπη. Φέτος, αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 55.000 άτομα από όλη την Ευρώπη.

Το Γραφείο Τουρισμού της Ισπανίας θα βρίσκεται μέχρι τις 29 Ιουνίου στο πάρκο Ανδρόνικου YMCA, το κεντρικό σημείο του εορτασμού.

Επιπλέον, στις 27 Ιουνίου η Turespaña θα υποστηρίξει το Συνέδριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην αίθουσα Παύλος Ζάννας. Την ίδια μέρα το συνέδριο “Torremolinos and Litoral Magazine: Modernity, Avant-Garde and Tolerance in the centenary of the Generation of ’27” θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τη Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνας, και το Δημοτικό Συμβούλιο του Τορρεμολίνος για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της πόλης να φιλοξενήσει το Europride,

Στις 29 Ιουνίου, την ημέρα της πορείας υπερηφάνειας, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις από την Turespaña. Στις 2:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση “Σου αξίζει η Ισπανία: Turespaña: Η δέσμευση της Turespaña στα ισπανικά Prides και την υποψηφιότητα του Torremolinos για το Europride 2027” που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Europride 2024, το MADO και το δημοτικό συμβούλιο του Τορρεμολίνος. Αυτή η εκδήλωση αναμένεται να έχει 180 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των αρχών, εκπροσώπων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, τουριστικούς πράκτορες και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η δεύτερη εκδήλωση αφορά στη συναυλία των “Nebulossa” με τη χορηγία της
Turespaña στην κεντρική σκηνή της γιορτής. Ένα διαφημιστικό βίντεο για τον ΛΟΑΤΚΙ+ τουρισμό
που δημιουργήθηκε από την Turespaña για την εκδήλωση, θα προβάλλεται στη σκηνή.
Δες και αυτό!