Η ΛΟΑΤΚΙ+ και HIV ακτιβίστρια, Rebecca de Havilland, συζήτησε τις εμπειρίες της ζωής της ως τρανς γυναίκα στην εκπομπή του Tommy Tiernan.

Η τρανς ακτιβίστρια, Rebecca Tallon de Havilland, έδωσε συνέντευξη στο “The Tommy Tiernan Show” το Σάββατο, 4 Μαρτίου, και επαινέθηκε για το θάρρος της και ότι αποτέλεσε έμπνευση για πολλά άτομα. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, κάλυψε μια σειρά θεμάτων, όπως την παιδική ηλικία, τη φυλομετάβαση και η νηφαλιότητά της.

Στην εκπομπή του, ο Tiernan παίρνει συνεντεύξεις χωρίς καμία προετοιμασία ή γνώση για το ποιο άτομο θα συναντήσει μέχρι να ξεκινήσει η συζήτηση. Στο τελευταίο επεισόδιο, η μυστηριώδης καλεσμένη ήταν η Rebecca De Havilland, γνωστή για τον τρανς και τον HIV ακτιβισμό της και ότι ήταν η πρώτη Ιρλανδή τρανς γυναίκα, που άλλαξε τον δείκτη του φύλου στο διαβατήριό της.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η De Havilland μίλησε για τη γέννησή της σε ένα σώμα που δεν της φαινόταν δικό της, περιγράφοντάς το ως «…ίσως ο χειρότερος εφιάλτης σου από τον οποίο δεν μπορείς να ξυπνήσεις».

Περιέγραψε την εμπειρία της σε ένα οικοτροφείο αγοριών στο Δουβλίνο και πώς ήρθε αντιμέτωπη με την ταυτότητα φύλου της, όταν ήταν 7 ετών.

Κατά τη φυλομετάβαση και καθώς προσπαθούσε να κάνει κάποια σχέση, είπε ότι ήξερε ότι ήταν στον σωστό δρόμο, αλλά δεν ένιωθε ακόμα ο εαυτός της. Περιέγραψε ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσης φύλου και τότε αισθάνθηκε «εντελώς η Rebecca» για πρώτη φορά.

Είπε ότι ήξερε ότι τα πράγματα θα γίνονταν καλύτερα, αλλά πέρασε πολύ δύσκολα, όταν ήταν άστεγη και στράφηκε στα ναρκωτικά και το αλκοόλ για παρηγοριά. Περιέγραψε τον αγώνα της με το συναίσθημα ότι δεν ανήκει πουθενά και πώς κατέληξε να βρίσκεται σε υποστήριξη ζωής σε ένα νοσοκομείο.

Χάρη στη φροντίδα που έλαβε, πλησιάζει τώρα τη 17η επέτειο της νηφαλιότητάς της και αναγνωρίζει τη θέληση να είναι ο εαυτός της ως το πρωταρχικό πράγμα που την κράτησε στη ζωή. Τώρα, νιώθει τυχερή που εργάζεται στο νοσοκομείο, όπου βρισκόταν σε υποστήριξη ζωής πριν από 17 χρόνια.

Μιλώντας για το ταξίδι της επιβεβαίωσης του φύλου της, περιέγραψε τις δυσκολίες που είχε στο να συναντηθεί με ψυχολόγους και να υποβληθεί σε ιατρικά ραντεβού πριν τις χειρουργικές επεμβάσεις της. Αρχικά, διαγνώστηκε με HIV και της είπαν ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για χειρουργική επέμβαση, αλλά το πάλεψε, λέγοντας: «Έκανα όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις μου πριν καν υπάρξει κάποιο φάρμακο για τον HIV».

Κατά τη συζήτησή τους, η Rebecca μίλησε επίσης για τα μέρη που της έφεραν σταθερότητα κατά τη διάρκεια της ζωής της, συμπεριλαμβανομένου του κομμωτηρίου της, όταν ξεκίνησε να ασχολείται με την κομμωτική τη δεκαετία του 1970. Η Rebecca ήταν η ιδιοκτήτρια του Tallon Model Agency, η πρώτη τρανς τηλεοπτική παρουσιάστρια στην Ιρλανδία και η πρώτη που έγινε η Grand Marshall, τόσο του Dublin Pride 2022, όσο και του Dublin Pride float της St Patrick’s Day Parade 2022.

Περιέγραψε την καριέρα της ως το ασφαλές μέρος της, λέγοντας ότι θέλει να προσφέρει το ίδιο και σε άλλους ανθρώπους. Το 2016, δημιούργησε το Project Bootcamp, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να ενδυναμώσει τα τρανς άτομα να αποκτήσουν απασχόληση, δεξιότητες ζωής, και να ενθαρρύνουν να ζουν αυθεντικά.

Η Rebecca είπε επίσης ότι ελπίζει ότι κανένας άνθρωπος να μην νιώθει ανασφάλεια το 2023 και στη σελίδα της στο Instagram, απευθύνει έκκληση στο κοινό να βοηθήσει να γίνει το όνειρό της πραγματικότητα, λέγοντας: «Έχω μια πλατφόρμα και θα συνεχίσω να τη χρησιμοποιώ – Θέλω να δω αλλαγή και ασφάλεια για τα τρανς άτομα και όσα άτομα ζουν με τον HIV».