Μένουμε Ενεργοί / Facebook

Η σημαία της Παλαιστίνης ανέμισε στο Ηρώδειο

05/06/2024
από
Μια παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης σημειώθηκε χθες το βράδυ,  με πολίτες να υψώνουν τη σημαία της χώρας στο θέατρο Ηρώδειο.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν ξεκινήσει η όπερα «Τόσκα», σε μια πλευρά του θεάτρου αναρτήθηκε μια μεγάλων διαστάσεων παλαιστινιακή σημαία, σε μια προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους της Γάζας.

Την είδηση γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ομάδα «Μένουμε Ενεργοί – Ενημέρωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη».

«Παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης τώρα στο Ηρώδειο όπου παίζεται η διάσημη όπερα “Τόσκα”!! Χίλια μπράβο!! Συνεχίζουμε! Οι φωνές υπέρ της Παλαιστίνης δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται, πολλαπλασιάζονται!», αναφέρει η ανάρτηση συγκεκριμένα, ενώ συνοδεύεται από φωτογραφίες που δείχνουν την παλαιστινιακή σημαία να ανεμίζει στο αρχαίο θέατρο.

Μένουμε Ενεργοί

Την ίδια στιγμή, βουλευτές και βουλεύτριες του Κομμουνιστικού Κόμματος, των Οικολόγων και της «Ανυπότακτης Γαλλίας» ντύθηκαν στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας, ενώ πραγματοποιούταν συνεδρίαση εντός του γαλλικού κοινοβουλίου.

Ένταση προκλήθηκε όταν η αριστερή βουλεύτρια, Rachel Keke, σηκώθηκε όρθια κρατώντας τη σημαία της Παλαιστίνης, μια εβδομάδα μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας ενός άλλου βουλευτή που έκανε το ίδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση διακόπηκε, ενώ ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης επέβαλε κυρώσεις και στην Keke.
Δες και αυτό!