Η σειρά του Netflix που αγαπά τον ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρωπομορφισμό και προκαλεί  «ΚΑΟS» στους ομοφοβικούς

Με ομοφοβικούς Δον Κιχώτες φαίνεται να έχουν γεμίσει τα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (μαζί με κάποια ΜΜΕ), κυνηγώντας -woke- ανεμόμυλους. Και πριν καλά καλά συνέλθουμε από όλη την κακοποίηση που φάγαμε στα μούτρα (ως κοινότητα) λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, ήρθε και η σειρά “ΚAOS” του Netflix να μας αποτελειώσει.

Με το Kaos, το Charlie Covell (χρησιμοποιεί ουδέτερες αντωνυμίες), γνωστό για το «The End of the F**king World», έρχεται να δώσει τη δική μια μοντέρνα εκδοχή στον κόσμο των αρχαιoελληνικών θεών και μύθων.

Και ενώ ο ανθρωπομορφισμός των θεών αποτελεί βασικό στοιχείο στην ελληνική μυθολογία (τον μαθαίνουμε στο Γυμνάσιο), φαίνεται πώς αυτός προκαλεί τον “αρχαιοελληνικό ιδεώδες” κάποιων επειδή τολμά να συνδιαλέγεται ανοιχτά με το ΛΟΑΤΚΙ+ στοιχείο (λες και δεν είναι διάχυτο έτσι κι αλλιώς σε όλες αυτές τις ιστορίες).

Ένας (από τους πολλούς) ομοφοβικός τίτλος, με αφορμή τη σειρά KAOS

To KAOS περιγράφεται ως μια μυθολογική σκοτεινή κωμωδία που επικεντρώνεται στον φόβο του Δία ότι η βασιλεία του στο σύμπαν μπορεί να φτάσει στο τέλος της. Παρανοϊκός και όλο και πιο εκδικητικός, ο Δίας στρέφει την οργή του προς τους σύγχρονους ανθρώπινους υπηκόους του, δημιουργώντας ένα χαοτικό μείγμα θεϊκού δράματος και θνητής δυστυχίας.

Oι θεοί αλλά και πολλοί χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας ζουν στο σήμερα, ερωτεύονται, κάνουν σεξ και διεκδικούν την ταυτότητά τους, ακριβώς όπως πολλά από εμάς – χωρίς να περιορίζεται από συντηρητισμούς και ομο/τρανσφοβίες.

Φυσικά, όπως και στην πραγματικότητα, αυτό ενοχλεί ένα σκασμό ψεκασμένων, οι οποίοι πιστεύουν πως η σειρά – όπως και τα πάντα σε αυτή τη ζωή – θέλουν να επιβάλλουν μια νέα τάξη πραγμάτων στην οποία οι ΛΟΑΤΚΙ+ θα διαφεντεύουν, τρώγοντας τους σις & στρέιτ για κολατσιό.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!