Το AMC κυκλοφόρησε τη νέα τηλεοπτική μεταφορά του “Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα”, που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Anne Rice και είναι εντελώς κουήρ.

Στη νέα σειρά πρωταγωνιστούν ο Jacob Anderson ως Louis de Pointe du Lac και ο Sam Reid ως Lestat De Lioncourt. Η τηλεοπτική σειρά είναι η τελευταία προσαρμογή του εξαιρετικά δημοφιλούς γοτθικού μυθιστορήματος τρόμου και βαμπίρ της Αμερικανίδας συγγραφέα Anne Rice, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1976, και αργότερα έγινε ταινία (1994) με πρωταγωνιστές τους Brad Pitt και Tom Cruise.

Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, ο Lestat και ο Louis υιοθετούν ένα κορίτσι βαμπίρ, την Claudia (Bailey Bass), και βλέπουμε τον τρόμο να κλιμακώνεται ραγδαία από εκεί και πέρα.

 Σε αντίθεση με την εκδοχή της ιστορίας των Pitt και Cruise, η νέα σειρά έχει πολύ κουήρ περιεχόμενο, με πολλά γκέι ζευγάρια βαμπίρ. Μιλώντας στο Rotten Tomatoes σχετικά με την προσθήκη της κουήρ οπτικής και την επιλογή Μαύρων ηθοποιών σε ρόλους που μέχρι σήμερα παίζονταν από λευκά άτομα, η Bass είπε:

«Η αλήθεια είναι ότι η Anne Rice ήταν πολύ υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και της διαφορετικότητας. Τα υποστήριζε όλα αυτά, έτυχε να γράψει αυτούς τους χαρακτήρες ως λευκούς ρόλους. Αλλά, η ουσία τους είναι εδώ.»

 Ενώ ο Anderson πρόσθεσε:

«Ελπίζω ότι οι άνθρωποι δουν τον εαυτό τους σε αυτά τα τέρατα, για να είμαι ειλικρινής. Δεν υπάρχει ντροπή σε αυτό το “στρατόπεδο”, υπάρχει θράσος και αυθάδεια. Νομίζω ότι τα τέρατα της Anne Rice είναι τα πιο ανθρώπινα τέρατα που θα συναντήσεις ποτέ. Έχω την ελπίδα ότι οι άνθρωποι θα το δουν και θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους, ή τις δικές τους σχέσεις, ή ότι θα νιώσουν ότι δεν είναι παράξενοι, και διαφορετικοί. Ή ότι είναι πράγματι παράξενοι και διαφορετικοί, αλλά θα αναγνωρίσουν ότι αυτό είναι που μας κάνει αξιόλογους.» 

 Σίγουρα το 2000, η Rice αναφέρθηκε στις ομοερωτικές δονήσεις στο έργο της σε μια συνέντευξη:

«Είναι σημαντικό για μένα ως συγγραφέα να αφήνω τα πάντα να έρχονται αυθόρμητα και να μην το σκέφτομαι πολύ. Δεν κάθομαι να σκέφτομαι: «Θα γράψω για γκέι χαρακτήρες, ή θα γράψω για ένα ομοερωτικό θέμα». Απλώς, συνεχίζει να συμβαίνει στη δουλειά μου αρκετά φυσικά.»