Η Ρωσία αναγκάζεται φορολογικά να αναγνωρίσει έναν γκέι γάμο

24/06/2020
από
Η Ρωσία αναγκάζεται φορολογικά να αναγνωρίσει έναν γκέι γάμο

Χάρη σε ΛΟΑΤ ακτιβιστή, που απέδειξε ότι οι γάμοι που διεξάγονται στο εξωτερικό, ισχύουν και στη Ρωσία.

Η Ρωσία αναγνώρισε νομικά μια γκέι σχέση, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, σηματοδοτώντας μια νίκη για τις ακτιβίστριες και τους ακτιβιστές. Ο Igor Kochetkov, επικεφαλής του LGBT Network της Ρωσίας, έλαβε έκπτωση φόρου για τα έξοδα του συζύγου του.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Kochetkov στο Facebook, παντρεύτηκε με τον σύντροφό του, Kir Fedorov, στη Νέα Υόρκη το 2017. Καθώς οι γάμοι που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό αναγνωρίζονται στη Ρωσία, ο ακτιβιστής προσπάθησε να γίνει αποδεκτός ο γάμος του από την Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία της Ρωσίας, προκειμένου να λάβει ορισμένα φορολογικά οφέλη και μειώσεις, όπως κάθε άλλο άτομα που έχει την ιδιότητα του πολίτη στη χώρα. Ο Kochetkov υπέβαλε συγκεκριμένα αίτηση για έκπτωση φόρου και για τα έξοδα της ασφάλισης ζωής του συζύγου του, η οποία εγκρίθηκε.

“Αυτό σημαίνει ότι στη Ρωσία (προς το παρόν), είναι αδύνατο να γίνει γκέι γάμος” , έγραψε, “Αλλά αν το έχετε πραγματοποιήσει έναν γάμο, σύμφωνα με τους νόμους άλλου κράτους, αυτό αναγνωρίζεται στη Ρωσία.” 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ομόφυλος γάμος έχει αναγνωριστεί στη Ρωσία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Alexander Belik, η φορολογική υπηρεσία αποδέχτηκε τον γάμο του Pavel Stotsko και του Yevgeny Voitsekhovsky που ήταν παντρεμένοι στη Δανία.

Την 1η Ιουλίου, οι Ρώσοι ψηφοφόροι να θυμίσουμε, ότι αναμένεται να πάνε στις κάλπες για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Συντάγματος, συμπεριλαμβανομένης της κατοχύρωσης του γάμου μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας (και όχι μεταξύ νεόνυμφων). Τον Μάρτιο, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ενέκρινε την πρόταση, αλλά τόνισε ότι δε θα καταργήσει την υποχρέωση του κράτους να σέβεται τις διαφορές, συμπεριλαμβανομένου του σεξουαλικού προσανατολισμού.

https://avmag.gr/119486/protasi-poytin-gia-syntagmatiki-apagoreysi-toy-gamoy-omofylon-zeygarion/
Δες και αυτό!