Η Ράιλι του «Inside Out 2» δεν είναι κουήρ και προκαλεί την απογοήτευση των θαυμαστών

14/06/2024
από
Μετά από πολλές εικασίες, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι η έφηβη πρωταγωνίστρια του «Inside Out 2», η Ράιλι, δεν είναι κουήρ.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η συνέχεια της ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney Pixar, της επιτυχίας «Inside Out», το 2022, μια μικρή αλλά δυναμική ομάδα διαδικτυακών queers εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρωταγωνίστρια Ράιλι (με τη φωνή πλέον της Κένσινγκτον Τάλμαν) θα συνειδητοποιήσει ότι είναι μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Αυτές οι ελπίδες έγιναν θεωρίες νωρίτερα φέτος, μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ της ταινίας. Σε αυτό, μας ξανασυστήνεται η Ράιλι και τα βασικά της συναισθήματα – χαρά, λύπη, φόβος, θυμός και αηδία – με την προσθήκη μερικών νέων, που σηματοδοτούν τη μετάβαση στην εφηβεία της.

Καθώς παλεύει να αντιμετωπίσει τα νεοαποκτηθέντα συναισθήματά της, το άγχος, την αμηχανία, τον φθόνο και την ανία, η Ράιλι έρχεται αντιμέτωπη με την πιθανότητα να γίνει φίλη με τα κουλ κορίτσια, συμπεριλαμβανομένης της αρχηγού της ομάδας χόκεϊ του γυμνασίου.

Η Ράιλι φαίνεται να γοητεύεται από τη νέα της φίλη, κάτι που δεν έμεινε κρυφό από την κουήρ πλευρά του διαδικτύου. «Νέο συναίσθημα που ξεκλειδώθηκε: γκέι πανικός», είχε γράψει ένα άτομο στο X/Twitter. Ένα άλλο αστειεύτηκε: «Είναι ερωτευμένη με μια παίκτρια του χόκεϊ; Η αφύπνιση κάθε γκέι κοριτσιού».

Έτσι, οι φήμες έγιναν πιο έντονες. Ορισμένα άτομα  έπιασαν ακόμη και το γεγονός ότι μια γέφυρα στο Σίδνεϋ, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση του «Inside Out 2» νωρίτερα φέτος, φωτίστηκε με τα χρώματα της λεσβιακής Pride σημαίας.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει σχεδόν καμία αναφορά σε αυτή την αγάπη ή έλξη τύπου εφηβικού ονείρου.

Βέβαια, οι κουήρ φανς δεν έχουν απαραίτητα απόλυτο άδικο. Όπως υποστηρίζει η κριτικός ταινιών του Vulture, Άλισον Γουίλμορ, η Ράιλι έχει ένα «θησαυροφυλάκιο» γεμάτο με τα βαθύτερα μυστικά της.

«Με μια γρηγοράδα, παρατάει τις φίλες της για χάρη των μεγαλύτερων κοριτσιών», γράφει η Γουίλμορ, «ανάμεσά τους και η αρχηγός της ομάδας, Βαλ Ορτίζ, στην οποία κολλάει με μια θέρμη που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν ένα από τα απόρρητα πράγματα που φυλάσσονται στο θησαυροφυλάκιό της αφορά τη σεξουαλικότητά της».

Η Disney και η Pixar έχουν αυξήσει τα τελευταία χρόνια τη ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπηση στην οθόνη, αλλά χωρίς μεγάλα βήματα και κουήρ χαρακτήρες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Δες και αυτό!