Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με το συνεργείο των ταινιών“Η Εκδίκηση της Ξανθιάς” (Legally Blonde) οι New York Times αποκάλυψαν ότι η πρώτη ταινία είχε ένα εναλλακτικό λεσβιακό φινάλε. 

Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της το 2001 ακολουθώντας τη ζωή της Elle Woods (την υποδύθηκε η Reese Witherspoon), μιας ξανθιάς κοπέλας που αποφασίζει να πάει στο Χάρβαρντ για να σπουδάσει νομική και να κερδίσει το αγόρι που αγαπά. Στο τέλος, η ίδια αντιλαμβάνεται ότι αγαπά περισσότερο τη νομική απ΄ότι το αγόρι της. Ακόμη και σήμερα η ταινία έχει ένα φανατικό κοινό.

Οι New York Times συζήτησαν με ηθοποιούς που συμμετείχαν στην ταινία (Jennifer Coolidge, Jessica Cauffiel, Matthew Davis, Alanna Ubach και Ali Larter) με τους/τις σεναριογράφους, καθώς και με άλλα μέλη του συνεργείου, αποκαλύπτοντας κάποια εναλλακτικά φινάλε που σκεφτόντουσαν τότε για την ταινία.

Η ταινία τελειώνει με την Elle να αποφοιτά από το Χάρβαρντ, με τους/τις σεναριογράφους να προσθέτουν και μια σκηνή, στην οποία η Elle φιλιέται με τον νέο της σύντροφο, Emmett. “Δείξαμε την ταινία 2 και 3 φορές και κάθε φορά αυτοί που το έβλεπαν δεν ήθελαν να τελειώνει με τη σκηνή του φιλιού” θυμάται η σεναριογράφος Kirsten Smith. “Πίστευαν ότι αυτή δεν η ιστορία της [Elle] για το πώς βρήκε έναν αγόρι, το οποίο ήταν πολύ ωραίο να το λένε οι άνθρωποι.”

Σύμφωνα, όμως, με την Jessica Cauffiel, που έπαιξε τη Margot στην ταινία, το αρχικό τέλος έδειχνε την “Elle κα τη Vivian στη Χαβάη να κάθονται σε καρέκλες παραλίας, πίνοντας μαργαρίτες και κρατώντας η μία το χέρι της άλλης. Θα μπορούσε να είναι δύο κολλητές ή να έχουν μια ρομαντική σχέση”, είπε χαρακτηριστικά η Cauffiel.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η συγγραφέας της ιστορίας διέψευσε το ότι αυτό ήταν ένα πιθανό τέλος για την ταινία (επισης υπάρχει ένα ορθογραφικό λάθος στην τελευταία παραγραφο)

Comments are closed.