Η queer ατζέντα της εβδομάδας: Proudly Themed

04/06/2024
Φιλενάδες καλησπέρα, αρχή της νέας βδομάδας κι εμείς παραμένουμε πιστές στο ραντεβού μας. Η εβδομάδα αυτή είναι γεμάτη εκδηλώσεις που αγκαλιάζουν και ενισχύουν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, προσφέροντας μια ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, πάρτι και κινηματογραφικές προβολές. Ας γιορτάσουμε την ορατότητα και την αγάπη με μια σειρά από μοναδικές εμπειρίες που προάγουν την αλληλεγγύη και την ενδυνάμωση. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εβδομάδας και επιλέξτε τις εκδηλώσεις που σας ενδιαφέρουν. Σας περιμένουμε με ανοιχτές αγκαλιές και χαμόγελα!

Παραστάσεις και Show

The Sound of Us @ Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3)

Από τις 05/06 ως και τις 11/06 και από τις 22.00 ως τις 22.45 θα πραγματοποιηθεί show. The sound of us, λοιπόν, στο Ρομάντσο. Η πιο μη δημοφιλής πλευρά ενός queer και νευροδιαφορετικού ατόμου ανοίγει επί σκηνής, σαν είσοδος στον κόσμο του. Η performance έχει καταγωγή την ανάγκη μοιράσματος του πόνου και την ανάγκη για ορατότητα, με τις τέχνες να χρίζονται τόποι, όπου ανοίγουν συζητήσεις.

Κατάματα @ Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρ. Πολυτεχνείου 32)

Στις 08/06 στις 20.00, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα φιλοξενήσει την παράσταση «Κατάματα», μια «μικρή» παράσταση για τις «μεγάλες» δυνάμεις που μας κινητοποιούν. Μια σκηνική σύνθεση για την αιώνια πάλη του ανθρώπου με τα θηρία της ύπαρξης, που αναπόφευκτα καταλήγει σε ένα κοίταγμα μέσα στον συμπαντικό καθρέφτη, κατάματα.

Προβολές

Πικροδάφνες @ Αμφιθέατρο Τεχνόπολης (Πειραιώς 100)

Στις 08/06 στις 20.00 το Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης θα φιλοξενήσει το ντοκιμαντέρ Πικροδάφνες, της θρυλικής Πάολας Ρεβενιώτη. Η Πάολα, η Μπέτι και η Εύα, τρεις τρανς γυναίκες στα 60 τους, σε μια νυχτερινή βόλτα στην Αθήνα, επισκέπτονται ξανά τους δρόμους και τα μέρη όπου ξεκίνησαν τη σεξεργασία, όπου διασκέδασαν και βρήκαν τον έρωτα, αγωνίστηκαν, υπήρξαν και αντιστάθηκαν ένδοξα.

Λεσβία @ Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Μασσαλίας 22)

Στις 10/06 από τις 20.00 – 21.30 στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση θα προβληθεί η ταινία Λεσβία. Η σκηνοθέτρια, φωτογράφος και συγγραφέας Τζέλη Χατζηδημητρίου φέρει υπερήφανα και διττά την ταυτότητα της Λεσβίας. Με την ομώνυμη πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της παραδίδει μια πολύτιμη καταγραφή της πορείας της Ερεσού από τη δεκαετία του 70 έως σήμερα, διασώζοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό κομμάτι της ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορίας.

Trabsistence @ Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Μασσαλίας 22)

Στις 10/06 από τις 19.00 – 19.30 θα προβληθεί η ταινία Transistence, που αφορά στην τρανσκτονία/γυναικοκτονία της Άννας Ιβάνκοβα.

Εκδηλώσεις

Queer Tango Practica @ Ερμού (Θησείο)

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τη ΛΟΑΤΚΙ+ ορατότητα, με περηφάνια μέσα από τον απόλυτο χορό μεταξύ δύο ατόμων, το Tango. Μια μοναδική σύμπραξη του Athens Pride και του Queer Tango Athens.

Τα μαθητευόμενα μέλη του Queer Tango Athens θα συναντηθούν στην Ερμού, στο Θησείο στις 8/06 19.00-21.00 και απλά με συντροφιά μουσική Tango θα χορεύουν στα βήματα του αυθεντικού αργεντίνικου Tango. Ένα Tango όμως απελευθερωμένο από τις νόρμες μέσω μιας queer προσέγγισης απελευθέρωσης των χορευτικών ρόλων.

Βιωματικά Εργαστήρια

Matters X Athens Pride @ Αμφιθέατρο Τεχνόπολης (Πειραιώς 100)

Στις 08/06 από τις 18.00 – 19.30 στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης θα φιλοξενηθεί εκδήλωση, κεντρική ιδέα της οποία θα είναι τα safe spaces και πώς το Matterz, ως ψηφιακό οικοσύστημα, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ασφαλείς χώρους και πόλεις για όλα τα άτομα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι ιδρύτριες του Matterz και η επιστημονική σύμβουλος, Μάττα Σαμίου, ειδική σε θέματα φύλου, ισότητας και συμπερίληψης. Η ανοιχτή συζήτηση θα είναι βιωματική – θα αναλύσουμε το πώς φτάσαμε σε αυτή την ιδέα, την έρευνα που κάναμε, το κενό που θέλουμε να καλύψουμε.

Σεξουαλική Υγεία στη LGBTQI+ κοινότητα, εμπειρίες, ερωτήσεις, απαντήσεις @ HGW (Μαυρομιχάλη 138)

Ένα βιωματικό εργαστήριο σε μορφή ανοιχτής συζήτησης στο HGW στις 7/06 το απόγευμα στις 19.00, όπου μέλη της κοινότητας προσκαλούνται να καταθέσουν τις εμπειρίες, τις ερωτήσεις και τις αγωνίες τους σχετικά με θέματα της σεξουαλικής υγείας στην Ελλάδα του 2024. Μία συζήτηση επί ίσοις όροις με σκοπό να μην αισθανθεί κανένα άτομο μόνο του και να απομυθοποιηθούν τα ταμπού που περιβάλλουν την εν λόγω θεματολογία.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν τρεις επαγγελματίες υγείας με εμπειρία στο αντικείμενο και μέλη της κοινότητας με σκοπό την ενδυνάμωση αυτής.

Πάρτυ

Athens Pride X Shamone (Κωνσταντινουπόλεως 46)

Η πιο πολύχρωμη παρτάρα έρχεται στον Shamone στις 07/06. Το φιλόξενο μαγαζί ανοίγει τις πόρτες του στις 23.00 και μας υποδέχεται στο πάρτυ που όλες περιμέναμε.
Δες και αυτό!