Φιλεναδάρες πολύ καλησπέρα σας, επιστρέψαμε για ακόμα μια φορά στο προκαθορισμένο και εβδομαδιαίο μας ραντεβού. Με δεδομένη τη σοφή ρήση του Χάρβεϋ Μίλκ πως η ελπίδα δεν μπορεί να είναι σιωπηλή και με δεδομένη την ελπίδα που έχει θεριέψει μέσα μας με αφορμή το επερχόμενο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, επανήλθαμε δυναμικά με σκοπό να σας προτείνουμε εκκωφαντικά queer παραστασάρες, εκδηλωσάρες και παρτάρες που θα κάνουν πάταγο. 

Θέατρο

Δεσποινίς Τζούλια- Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168)

Η συγκλονιστική παράσταση του Α. Στριντμπεργκ έρχεται στο Θέατρο Φούρνος από την πρώτη του Φλεβάρη και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00, σε σκηνοθεσία Πάνου Κούγια. Η εμβληματική παράσταση παράσταση ιδωμένη μέσα απ’ τον κώδικα της σιωπής, υπόσχεται να μας προβληματίσει αναφορικά με το υπαρξιακό ερώτημα: «αποτελεί ο έρωτας ανθρώπινο αυτονάνοσο;» .

Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα – Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Πεσναζόγλου 5) 

Μετά την πολύ επιτυχημένη «Αντιγόνη» του Ανούιγ, η Μαρία Πρωτόπαππα επιστρέφει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης σκηνοθετώντας ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το τελευταίο έργου του Ισπανού συγγραφέα και ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα: «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα». Την παράσταση μπορούμε να δούμε κάθε Τετάρτη στις 20.00, από Πέμπτη έως και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00.

Εκδηλώσεις

Torvas Storytelling Open Mic + After Party – Teras (Θεοδωρήτου Βρεσθένης 45)

Ο Torvas επιστρέφει με το 2ο  Storytelling Open Mic + After Party στο Tέρας (Όροφος) στο Νέο Κόσμο και μας προσκαλεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 20.30, να μοιραστούμε μαζί του: ημερολογιακά αποσπάματα, ερωτικά γράμματα, ή γράμματα που δεν στείλαμε ποτέ, την δικιά μας βερσιόν των κλασικών παιδικών παραμυθιών, σκόρπιες σκέψεις, sexcapades, σημειώσεις, εσωτερικούς μονολόγους, φανταστικούς διαλόγους, στίχους, ποιήματα, καθημερινές ιστορίες, dms, και γενικότερα ό,τι έχουμε ευχαρίστηση από γραπτό κείμενο.

Unholy Night – Ρομαντσο (Αναξαγόρα 3)

Το Δίκτυο Ενδυνάμωσης Σεξεργαζομένων (ΔΕΣ) μας προσκαλεί για τρίτη συνεχόμενη φορά στο πιο unholy night της χρονιάς. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του ΔΕΣ, ενώ η διοργάνωση μας υπόσχεται διασκέδαση σε ξέφρενους ρυθμούς υπό τις μουσικές επιλογές των: DJ FIYAHKIDD και PJ MUGIWARA, ανεπανάληπτα drag show DOUKISSA, MOOLARA CROFT και EPITAPHIO, και ζωντανή μουσική με υπογραφή JIMMY SION LIONDER.

Parties

Disco Lesbiana – Red Jasper (Κεφαλληνίας 18) 

Μια μοναδική βραδιά με ηλεκτρονικά, Synth Space, και Nu Disco κομμάτια, υπό τους ήχους των Disco Lesbiana, με Irini Karaoglou, Loo & Nicol στα decks. Save the day και ελάτε να ζήσετε μια βραδιά γεμάτη χορό, μουσική, και μπόλικο queerness. Οι Disco Lesbiana εν ολίγοις μας προσκαλάνε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο Red Jasper Theater, στις 20.00.

Oldschool 80s reunion party – Voila (Αβισσυνίας 3) 

Το φιλόξενο Voila μας προσκαλεί σε μια βραδία για να θυμούνται οι παλιές και να μαθαίνουν οι καινούριες. Η θεματική είναι 80’s και εμείς λυσσάμε να βάλουμε παγιέτα, βάτα και μυτερή τακούνα και να λικνιστούμε αδυσώπητα στο dance floor υπό τις μουσικές επιλογές του Dimitris Papaspyropoulos.

Disco Party – Beaver (Βασιλείου του Μεγάλου 46)

Ο νέος μήνας σημαίνει αυτόματα και νέα ήθη και έτσι την πρώτη του μηνός (Πέμπτη) το Beaver μας προσκαλεί σε μένα Disco Party που καμιά μας δεν θα ξεχάσει. Στα decks του αγαπημένου μαγαζιού θα συναντήσουμε την Christina Voulgari. Γενικά θα γίνει σουσού, θα υπάρξουν φανταστικές μουσικάρες, δροσερά ποτάκια και αιθέριες υπάρξεις. Οι πόρτες ανοίγουν την Πέμπτη 01/02 στις 9.00.