Η πρώτη τρανς ποδοσφαιρίστρια της Αργεντινής σε διαφήμιση της Nike

11/11/2021
από

Η Nike παρουσίασε την καμπάνια «Play New» στην οποία πρωταγωνιστεί η ποδοσφαιρίστρια Mara Gomez, η οποία είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που παίζει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Αργεντινής.

Η 22χρονη Gomez άρχισε να παίζει μόλις στα 15 της, ενώ στο γυναικείο πρωτάθλημα της χώρας μπήκε τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με το AdAge.

Στη διαφήμιση διάρκειας 60 δευτερολέπτων, η Gomez φαίνεται να εξασκεί τις ποδοσφαιρικές της δεξιότητες, να γυμνάζεται, και να γελάει στην κάμερα. Η διαφήμιση την παρουσιάζει επίσης να συζητά σχετικά με τον αντίκτυπο που είχε το άθλημα στη ζωή της.

«Σήμερα είμαι η πρώτη επαγγελματίας τρανς παίκτρια στην Αργεντινή», λέει. «Και δεν ήταν εύκολο, γιατί δεν είχα κάποιο πρότυπο να ακολουθήσω. Είναι, λοιπόν, η σειρά μου να ανοίξω τον δρόμο για να έρθουν αθλήτριες.»

Στο τέλος της διαφήμισης, μπάλες ποδοσφαίρου πέφτουν σαν βροχή από τον ουρανό γύρω από τον Gomez και «παρακολουθεί με απορία, σαν να βλέπει τη μελλοντική γενιά που θα εμπνεύσει», γράφει το AdAge.

Σε μια ανάρτηση για τη διαφήμιση, η Gomez λέει ότι το ποδόσφαιρο τη βοήθησε να αντιμετωπίσει τις καθημερινές καταστάσεις.

«Το ποδόσφαιρο ήταν καλό για μένα, ήταν ένα περιβάλλον απόσπασης της προσοχής και συναισθηματικού περιορισμού. Είδα ότι θα μπορούσε να είναι ένα εργαλείο για να ξεπεράσω εμπόδια, δυσκολίες, και πράγματα που βίωνα σε καθημερινή βάση», λέει.

 Η Gomez αναφέρει ότι η επόμενη πρόκληση για εκείνη οι κανονισμοί της FIFA. «Και σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα να φορέσω τα χρώματα της χώρας μας σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Και αν δεν το καταφέρω εγώ, δεν πειράζει, ας είναι με κάποιο άλλο άτομο, αλλά ας συμβεί», λέει.

Η καμπάνια «Play New» της Nike ξεκίνησε το καλοκαίρι και περιλαμβάνει αθλήτριες/τές που γράφουν ιστορία και βρίσκουν χαρά στα αθλήματά τους.
Δες και αυτό!